• Home
  • Externe
  • Româncă de 61 de ani, pe stradă la Madrid, în așteptarea clienților: «De patru ore, nimic. Sunt bătrână!»

Româncă de 61 de ani, pe stradă la Madrid, în așteptarea clienților: «De patru ore, nimic. Sunt bătrână!»

Un reportaj realizat de cotidianul ABC surprinde animarea străzilor din orașele spaniole, după ce s-a trecut la relaxarea restricțiilor impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. 

Printre trecători, vânzătoarele de plăceri…

"În inima capitalei, cunoscuta Calle de la Montera are din nou vizitatori. Toți poartă mască. O tânără fumează o țigară pe Caballero de Gracia, înainte de a intra într-un portal din apropiere. O altă femeie asaltează un bărbat, ieșit la plimbare, care, după câteva minute de discuții, decide să-și continue drumul.

Două brazilience se învârt pe Calle del Desengano, în spatele Gran Via, de patru zile: "Ne este frică de virus, dar suntem și foarte sărace, trebuie să mâncăm.", explică una dintre ele. "Nu există clienți, este foarte dificil.", adaugă ea”.

O româncă de 61 de ani așteaptă, răbdătoare, pe o bancă, în piața Jacinto Benavente, pe unde cutreieră o duzină de alte prostituate.

Românca i-a mărturisit reporterului că se află la Madrid în așteptarea obținerii tutelei nepotului ei, care de trei ani e internat într-un centru pentru minori, și pe care speră să-l ducă acasă, în România – "Vin aici și câștig 20,30,40 de euro.", spune ea.

Locuiește în apropiere într-o cameră pentru care plătește 3 euro. Acolo își duce și clienții. Dar în acea zi n-a avut noroc.

"Sunt de la 11 dimineața aici și nimic.", spune ea după patru ore, înainte să plece din piață.

De când a ieșit din nou pe străzi, puținii clienți au fost vechi cunoscuți. "Sunt bătrână!", mai spune ea reporterului, cu un ton care explică totul.