• Home
  • Externe
  • Mărturia unei românce blocate în Fâșia Gaza: “Nu avem apă, nu avem de mâncare. Dacă murim, murim împreună”

Mărturia unei românce blocate în Fâșia Gaza: “Nu avem apă, nu avem de mâncare. Dacă murim, murim împreună”

Mărturia unei românce blocate în Fâșia Gaza: "Nu avem apă, nu avem de mâncare. Dacă murim, murim împreună"

Nada Baker, o cetațeană a statului român care trăiește în Fâșia Gaza, afirmă că este blocată în regiune alături soțul său și de copilul lor în vârstă de șapte luni, suferind în urma unei lipse acute de mâncare și apă, așteaptând un semnal din partea autorităților pentru a putea pleca către granița cu Egipt.

“Când au zis că o să bombardeze lângă casa mea, m-am dus la casa mamei, lângă spital. Acum au zis să ne ducem în Farah. Nu avem unde să stăm, fără să bombardeze.

Eu stau în casa unor oameni pe care nu îi cunoaștem. Au zis că astăzi vor deschide poarta la Rafah, să ne ducem, am făcut bagajele, numai pe telefon stau.

Ne-au zis să nu ne ducem până la graniță pentru că nu ne lasă să intrăm și au zis să stăm unde suntem și să plecăm doar atunci când vom fi anunțați.

Nu mai pot să aștept, vreau să fac ceva, vreau să ies de aici.

Acum s-a dus soțul să ia apă de băut: Nu este apă de băut, mâncare nu este deloc, pâine nu este, nimic nu este.

Nu avem benzină în mașină, să ne ducem la Rafah. Asta este altă problemă, când se deschide poarta la Rafah de unde o să găsesc pe cineva să ne ducă acolo.

Până acolo facem o oră. 50% putem să murim, 50% putem să ajungem”, a spus Nada Baker, într-o intervenție la Antena 3 CNN.

Întrebată cum reușește să aibă grijă de copil, românca a spus:

“Atâta plânge, săracul, când bombardează pune mâinile la urechi. Am început să îi dau lapte și nu găsim aici, în oraș. Eu am luat 5 cutii cu mine, dar până când o să am? Îi dau biscuiți, îi dau lapte. Acum avem multă pâine, dar dacă se termină, nu mai este în oraș.

Sunt împreună cu soțul meu. Dacă murim, murim împreună”, a încheiat românca stabilită în Gaza.