• Home
  • Externe
  • Româncă hărțuită continuu timp de patru ani de cumnatul italian: «Marș afară!»

Româncă hărțuită continuu timp de patru ani de cumnatul italian: «Marș afară!»

Un italian a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare şi la plata unei amenzi, după ce a hărţuit şi jignit o româncă, soția fratelui lui.

Italianul şi-a teorizat timp de patru ani cumnata doar Pentru că nu suporta românii, bărbatul a hărțuit-o timp de patru ani, amenințând-o ori de câte ori se întâlneau, o dată chiar cu cuţitul. Nici fratele său, soţul femeii, nu a scăpat de insulte şi ameninţări, scrie Il Gazzettino.

Avocatul care a reprezentat la proces cuplul româno-italian, la Tribunalul din Pordenone i-a spus judecătorului că inculpatul pur și simplu îşi teroriza fratele şi cumnata.

Italianul, în vârstă de 49 de ani, i se adresa doar cu ”ţiganco”, iar în câteva rânduri i-ar fi spus: ”Marş afară, târfă de ţigancă româncă”, iar cu altă ocazie i-a spus: ”Bine v-au făcut Hitler şi Ceauşescu că v-au măcelărit, ţigani de români”.

Avocatul  care l-a apărat pe italianul rasist, a încercat să demonstreze că insultele nu aveau legătură cu origininea femeii, ci au fost doar o urmare a tensiunii ce exista în familie.

Judecătorul nu s-a lăsat convins de argumentele lui Ribetti, şi nici de scuzele clientului său și acesta a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare, precum şi la plata unei despăgubiri de 15.000 de euro pentru cei doi soţi, fratele şi cumnata sa.