• Home
  • Externe
  • Scene terifiante la Paris: Profesor decapitat de un atacator ce a fost împușcat apoi de poliție, într-un incident probabil de natură teroristă

Scene terifiante la Paris: Profesor decapitat de un atacator ce a fost împușcat apoi de poliție, într-un incident probabil de natură teroristă

Un profesor a fost găsit decapitat în apropiere de un colegiu dintr-o suburbie a Parisului, iar la scurt timp după aceea un bărbat care avea un cuțit în mână și avea o atitudine agresivă a fost împușcat mortal de forțele de ordine. După toate indiciile, Incidentul ar fi de natură teroristă.

Incidentele au avut loc la Conflans-Sainte-Honorine (Yvelines), o suburbie a Parisului, în jurul orei locale 17:00.

Presa franceză spune că victima era profesor de istorie la un colegiu din Conflans-Sainte-Honorine, la un curs despre libertatea de exprimare, le-ar fi arătat elevilor caricaturile controversate cu profetul Mohamed publicate de revista satirică Charlie Hebdo.

Trupul neînsuflețit al profesorului decapitat a fost descoperit de polițiști în timp ce alături de alți colegi se afla în urmărirea unui suspect pe care îl reperaseră ca având asupra lui un cuțit de bucătărie.

Suspectul a luat-o la fugă, a refuzat să se supună somațiilor și să lase arma jos, ba mai mult, a început să fie agresiv, moment în care polițiștii au tras, ulterior bărbatul fiind declarat decedat.

Au fost chemați și geniștii, pentru a verifica dacă suspectul nu are asupra lui vreo bombă. Toată scena s-a petrecut la Eragny-sur-Oise (o altă suburbie a Parisului), în Val d'Oise

Magistrați ai Parchetului Național Antiterorism s-au deplasat la locul incidentului pentru a face cercetări și au decis să deschisă o anchetă pentru fapte de natură teroristă.

Conform media, agresorul și-ar fi revendicat actul pe Twitter, unde a postat imagini cu victima decedată.

”Lui Macron, șeful necredincioșilor, ți-am executat unul dintre câini, care a îndrăznit să-l pângărească pe Mohammed”, a scris atacatorul, contul său fiind suspendat la scurt timp după postare.

Inițial, presa franceză a scris că atacatorul ar fi părintele unui elev și că ar fi fost, de altfel, cunoscut serviciilor de poliție. Ar fi de naționalitate algeriană și ar avea 48 de ani. Ulterior, jurnaliștii francezi au revenit asupra informațiilor și spun că atacatorul ar fi un tânăr de origine cecenă, care ar avea 18 ani.