• Home
  • Externe
  • Sferă misterioasă, descoperită pe fundul Oceanului Pacific: ”Este ca începutul unui film de groază” – video

Sferă misterioasă, descoperită pe fundul Oceanului Pacific: ”Este ca începutul unui film de groază” – video

Sferă misterioasă, descoperită pe fundul Oceanului Pacific: ”Este ca începutul unui film de groază” - video

Administrația Națională a Oceanelor și Atmosferei (NOAA) din SUA a descoperit, în timpul unei expediții efectuate la sfârșitul lunii august, pe fundul Oceanului Pacific, un obiect auriu misterios, despre care, până în acest moment, specialiștii nu pot preciza ce este cu adevărat, relatează The Guardian.

Este vorba despre o sferă aurie, care prezintă o gaură în partea inferioară, iar imaginile captate cu un submersibil teleghidat de la distanță, în timpul transmisiunii în direct a scufundări, au stârnit interesul și imaginația  tuturor celor care le-au urmărit în direct, printre care s-au numărat și oameni de știință.

Biologii au prezentat câteva posibile ipoteze despre ce-ar putea reprezenta obiectul găsit – un burete de mare, un coral sau o coajă de ou, și au decis să-l aducă la suprafață pentru un studiu amănunțit, cu ajutorul dotărilor submersibilului –  un braț capabil să prindă și un tub de absorbție.

”Sper că atunci când îl atingem să nu iasă ceva, Este ca începutul unui film de groază”, a spus un cercetător, în timp ce un altul a comparat situația cu o secvență din serialul SF ”X-Files”.

”Din păcate, echipa de pe navă nu a putut să descopere mai multe informații despre obiectul prelevat de pe fundul oceanului și cel mai probabil nu le vom până ce un eșantion nu va fi dus într-un laborator pentru o examinare mai detaliată”, a transmis purtătorul de cuvânt al NOAA, Emily Crum.

În cazul în care analizele de laborator vor stabili că este vorba de coaja unui ou, atunci va apărea o nouă întrebare: Cine a depus oul?

Expediția ”Seascape Alaska 5” a debutat la data de 23 august, se va desfășura până la 16 septembrie și are ca scop explorarea și cartografierea habitatelor din adâncul Oceanului Pacific, în zona Golfului Alaska.

Datele culese în urma expediției i-ar ajuta pe cercetători să înțeleagă mai bine habitatul marin și modul în care acesta ar trebui gestionat pentru a proteja speciile.