• Home
  • Externe
  • Ultimele cuvinte ale Mihaelei, românca ucisă de un ofițer italian gelos

Ultimele cuvinte ale Mihaelei, românca ucisă de un ofițer italian gelos

Mihaela Apostolides, o româncă în vârstă de 41 de ani, a fost ucisă, în urmă cu două săptămâni, în parcarea unui hipermarket din localitatea italiană Cuneo, de un ofiţer italian din Florenţa, Francesco Borgheresi, cu care avea o relaţie. 

Între timp, despre această tragedie au ieşit la iveală noi detalii, în urma anchetei procurorilor italieni.

Mihaela şi Francesco erau împreună de doi ani, dar italianul susţine că românca mai avea pe altcineva,. Acesta ar fi reprezentat și motivul pentru care, într-un exces de furie provocat de gelozie, maiorul a scos un pistol şi și-a ucis iubita.

În momentul în care şi-a pierdut cumpătul, Borgheresi a împuşcat-o pe româncă de trei ori în piept, un al patrulea foc de armă, în împrejurări încă neclare, l-a rănit pe el la mâna stângă.

După comiterea faptei, Borgheresi a sunat la poliţie pentru a anunţa crima şi a aşteptat în parcare să fie preluat de către poliţişti.

Potrivit La Stampa, raportul criminalistic finalizat la începutul săptămânii relevă faptul că românca a fost ucisă de două gloanţe care i-au atins organele vitale. În timpul anchetei, ucigaşul a mărturisit că şi-a pierdut cumpătul din cauza geloziei şi a relatat detalii, inclusiv ultima discuţie avută cu victima. 

”După ce am apăsat pe trăgaci şi am tras primul foc, ea mi-a spus «Te iubesc», însă nu m-am mai putut opri”, a spus italianul.

Borgheresi le-a mai spus anchetatorilor că a aflat încă din februarie că femeia l-ar înşela, dar că ar fi avut confirmarea acestui fapt în perioada petrecută în izolare, alături de ea.

El susţine că nu a intenţionat să o ucidă pe Mihaela, ci că ar fi vrut să-l întâlnească pe bărbatul cu care crede că aceasta l-ar fi înşelat. Nu şi-a mai putut duce, însă, planul la bun sfârşit, pentru că a ucis-o pe româncă.

În prezent, Francesco Borgheresi este cercetat în arest, în Penitenciarul din Cerialdo.