• Home
  • Externe
  • Un american a murit, după ce a mers la o petrecere, după trei luni în izolare, contractând virusul

Un american a murit, după ce a mers la o petrecere, după trei luni în izolare, contractând virusul

Un californian și-a anunțat grupul de prieteni de pe Facebook că regretă faptul că, după trei luni de izolare, a mers la o petrecere unde s-a infectat cu noul coronavirus, scrie NBC News

Thomas Macias, un bărbat de 51 de ani din California, a scris pe 20 iunie un mesaj dramatic pe Facebook, în care a recunoscut că a ignorat regulile privind distanțarea socială în momentul în care a mers la o petrecere.

Timp de mai bine de trei luni, de la sfârșitul lui martie până la începutul lui iunie, Macias respectase destul de strict regulile izolării, mai ales ca suferea de diabet și de obezitate.

La puțin timp după, un prieten care fusese la petrecere l-a sunat pentru a-i spune că a fost testat pozitiv. De fapt, prietenul cu pricina știa că este pozitiv în momentul în care a ajuns la petrecere, dar pentru că nu dezvoltase niciun simptom, a crezut că nu poate infecta alți oameni.

Pentru că începuse să se simtă rău, Macias a fost testat pe 16 iunie pentru COVID și a primit rezultatul – pozitiv – pe 18 iunie.

”Am ieșit acum două săptămâni și m-am infectat. Din cauza prostiei mele am pus sănătatea mamei, a surorilor și a întregii familii în pericol. A fost o experiență dureroasă.

Nu e glumă, dacă trebuie să ieșiți, purtați o mască și respectați regulile distanțării sociale”, a spus el.

Cu ajutorul lui Dumnezeu sper că voi supraviețui”, a scris Macias, șofer de camion.

A doua zi după ce a postat acest mesaj pe Facebook, pe 21 iunie, Macias a fost internat la spital la ora 11.

Pentru că starea se agrava, Macias a fost conectat la un ventilator câteva ore mai târziu. În jurul orei 21.00 a murit.

Epidemia, în creștere în California
Pentru a ţine sub control explozia de noi cazuri de COVID-19 în California, autorităţile locale au decis miercuri să interzică servirea mesei în spaţii închise la Los Angeles şi în alte 18 comitate ale statului lovite de pandemie, notează AFP, citată de Agerpres.

Interdicţia anunţată de guvernatorul democrat Gavin Newsom urmează să se aplice timp de "cel puţin trei săptămâni" şi se referă, de asemenea, la barurile, sălile de cinema şi muzeele care şi-au putut redeschide uşile.

Deplângând informaţiile care arată că unele magazine şi servicii ignoră regulile sanitare şi îşi pun în pericol clienţii şi angajaţii lor, guvernatorul Newsom a mai anunţat înfiinţarea unei forţe alcătuite din diverse agenţii pentru a face să înceteze nerespectarea consemnelor, ameninţând comitatele care nu răspund pozitiv la apel cu pierderea fondurilor publice.

Gavin Newsom şi-a mai exprimat îngrijorarea în legătură cu reuniunile familiale şi alte adunări publice aşteptate la sfârşitul săptămânii când se serbează Ziua Naţională a Statelor Unite. El i-a îndemnat pe californieni să poarte mască, teoretic devenită obligatorie în spaţiile publice din acest stat, şi să dea dovadă de cea mai mare prudenţă.

Guvernatorul le-a cerut, de asemenea, comitatelor cu risc de COVID-19, dacă nu au făcut deja acest lucru, să renunţe la tradiţionalele focuri de artificii de 4 iulie, cum a făcut oraşul Los Angeles, hotărând în plus să închidă plajele pentru a evita un aflux masiv propice contaminărilor.

În statul american California, peste 6.000 de persoane au murit din cauza COVID-19, în total fiind înregistrate circa 230.000 de cazuri de la apariţia bolii.