• Home
  • Externe
  • Un canadian condamnat pentru că nu i-a permis fiicei sale de 12 ani să facă schimbare de sex

Un canadian condamnat pentru că nu i-a permis fiicei sale de 12 ani să facă schimbare de sex

În urmă cu câțiva ani, un poștaș din Vancouver a descoperit că prenumele fiicei sale de 12 ani a fost înlocuit cu un nume masculin în documentele școlare.

”Influențată de activiștii LGBT”, conform tatălui ei, ea se hotărâse să devină băiat.

În ciuda obiecțiilor tatălui, care susține că AB este instabilă și suferă de depresie după despărțirea părinților, justiția decide că, la 13 ani, cu acordul mamei sale, adolescenta poate începe tratamentul hormonal.

În ciuda tuturor, a refuzat să vorbească despre fiica lui altfel decât la feminin. ”ADN-ul ei nu se va schimba, în ciuda tuturor experimentelor pe care i le fac!”, spune el.

Pentru că a insistat să-și ”îmblânzească” fiica, a considerat-o prea fragilă din punct de vedere psihologic pentru a face o tranziție de gen și a susținut acest lucru în media, încălcând decizia instanței, un tată canadian a fost condamnat în martie 2021 la șase luni de închisoare.

În 2019, tatăl, care a insistat să folosească prenumele feminin atunci când se referea la copilul său, a fost condamnat pentru ”violență domestică”.

Curtea de Apel din provincia canadiană British Columbia îi interzice tatălui să „încerce să-l convingă pe AB să renunțe la tratamentul de tranziței” și îi cere să folosească pronumele masculin și să-l numească pe noul său prenume.

”Nu pot să privesc cum distrug un copil perfect sănătos!”, a spus tatăl, care a încălcat dispozițiile instanței prin publicarea media.