• Home
  • Externe
  • Un simplu logo, simbolul unei societăţi secrete sau un mesaj subliminal? Bufniţa de pe tricoul lui Macron naşte teorii ale conspiraţiei

Un simplu logo, simbolul unei societăţi secrete sau un mesaj subliminal? Bufniţa de pe tricoul lui Macron naşte teorii ale conspiraţiei

Emmanuel Macron a încercat să-i convingă pe tinerii francezi să se vaccineze inițiind o sesiune de întrebări și răspunsuri într-un mediu frecventat de aceștia, pe TikTok.

Încercând să se adapteze publicului căruia i se adresa, Macron a renunţat la cravată şi la costumul gri pe care-l poartă de obicei şi s-a îmbrăcat într-un tricou cu mânecă scurtă. 

Efectul produs de intervenția președintelui francez asupra campaniei de vaccinare este deocamdată incert.

Nu se știe cât de mult le-a păsat celor care l-au urmărit pe Macron de mesajul pro-vaccinare promovat, pentru că dezbaterea ce a urmat s-a concentrat pe logo-ul sub formă bufnița imprimat pe tricoul lui Macron.

Ce semificaţie are logo-ul în formă de bufniţă, compus din mai multe figuri geometrice? E un mesaj subliminal? Un mesaj cu dedicaţie transmis de echipa de comunicare a preşedintelui francez? Ori poate Macron a anunţat fără să-şi dea seama că face parte dintr-o societate secretă? Doar câteva dintre întrebările vehiculate de către francezi.

Cea mai populară dintre teoriile ce s-au dezvoltat în jurul acestui subiect spune că bufniţa de pe tricoul prezidenţial este logo-ul Bohemian Club, un grup politicat fondat în California în 1872 şi numit după mişcarea boemă din Europa, o contracultură care contesta valorile burgheziei.

În prezent, societatea fondată în secolul al nouăsprezecelea a ajuns un grup format exclusiv din bărbaţi, majoritatea oameni de afaceri şi politicieni din SUA, Europa şi Asia. Bohemian Club este o prezenţă frecventă prin diferite teorii ale conspiraţiei, iar logo-ul societăţii este într-adevăr o bufniţă. Cu toate acestea, cele două simboluri nu seamănă suficient.

Alţii au preferat o analiză etimologică a semnificaţiei bufniţei de pe pieptul lui Macron. În limba franceză există două cuvinte diferite pentru ”bufniţă”: ”hibou” şi ”chouette”.

”Hibou” este un simbol la ghinionului, iar pentru romani reprezenta apropierea morţii. ”Chouette”, pe de altă parte, este bufniţa care o slujeşte pe zeiţa Atena, iar în cultura celtică reprezintă un ghid spiritual.

Dezbaterile continuă în Franţa pe acestă temă arzătoare. Conform Le Figaro, administraţia prezidenţială franceză nu simțit nevoia până acum să ofere un punct de vedere oficial despre semnificaţia bufniţei de pe tricoul lui Macron…