Unul dintre medicii chinezi cărora li s-a închis culoarea pielii, în urma terapiei împotriva COVID, a murit

02 Iun 2020 | scris de Ioana Sorescu

Hu Weifeng, medic urolog la Spitalul Central din Wuhan și printre primii doctori din China care au diagnosticat și tratat COVID-19, a murit marți dimineață la vârsta de 43 de ani, relatează BBC.

Unul dintre medicii chinezi cărora li s-a închis culoarea pielii, în urma terapiei împotriva COVID, a murit

Cazul medicilor chinezi Hu Weifeng și Yi Fan a produs un mare interes în aprilie, după ce pielea lor a căpătat o nuanță închisă, ca efect secundar al tratamentului primit împotriva coronavirusului.

Doctorul Hu Weifeng a fost printre primii care au diagnosticat și tratat noul coronavirus care provoacă boala COVID-19.

În ultimele patru luni, medicul a fost tratat la terapie intensivă, iar imaginile îl arătau făcând dializă și respirând printr-o traheostomie.

În luna mai, doctorul a avut o perioadă în care se simțea destul de bine încât să poată fi externat, dar situația sănătății sale s-a înrăutățit din nou.

Hu Weifeng a colaborat cu medicul Li Wenliang, decedat în luna februarie. Wenliang este cel care avertizase încă din decembrie 2019 despre pericolul pe care îl reprezintă noul virus. A fost unul dintre medicii vizați de poliția chineză pentru că a încercat să dezvăluie existența virusului la puțin timp de la apariția sa. 

Hu Weifeng este al șaselea medic de la Spitalul Central din Wuhan care a pierdut lupta cu COVID-19. Potrivit raportărilor oficiale, peste 230 de cadre medicale de la acest spital s-au infectat cu coronavirus.