Ploiești. Polițiștii locali se luptă cu infractorii doar ziua, noaptea fac tensiune și medicul nu le dă voie să poarte arme

11 Mai 2021 | scris de Ioana Sorescu

O situație ciudată se întâmplă la Ploiești, unde mai mult de jumătate dintre polițiștii locali au depus scutiri medicale pentru tura de noapte, patrulare prin ploaie sau pentru portul de armă.

Ploiești. Polițiștii locali se luptă cu infractorii doar ziua, noaptea fac tensiune și medicul nu le dă voie să poarte arme

Descoperirea a fost făcută de edilul orașului, Andrei Volosevici, după o serie de acte de vandalism în urma cărora mai multe zone centrale au fost distruse de persoane rămase deocamdată necunoscute.

Presa locală notează că peste jumătate din poliţiştii locali din Ploieşti au prezentat scutiri medicale de diverse afecțiuni care îi împiedică să facă ture de noapte, să conducă mașina, să patruleze pe vreme rea sau, culmea, chiar au interzis de la medic să poarte arme.

Polițiștii locali pacifiști au intrat în vizorul primarului Andrei Volosevici, după ce acesta a semnalat o serie de acte de vandalism în urma cărora mai multe zone centrale din Ploieşti au fost distruse de persoane rămase deocamdată necunoscute.

Edilul a solicitat reverificarea actelor medicale care “stau la baza deciziilor cel puțin ciudate și a unor încadrări ciudate”.