• Home
  • Politică
  • Dacian Cioloș spune că a participat la o spirală MISA: Eram doritor să învăț ce se întâmplă cu lumea din jurul meu

Dacian Cioloș spune că a participat la o spirală MISA: Eram doritor să învăț ce se întâmplă cu lumea din jurul meu

Dacian Cioloș a declarat că a participat la o spirală yoga la mare organizată MISA, condusă de Gregorian Bivolaru, la începutul anilor 90.

Dorind să se lepede de orice păcat ce poate fi folosit împotriva sa în turului final al alegerilor din USR PLUS, Dacian Cioloș a admis că zvonurile ce circulau despre participarea sa la organizația condusă de guru Gregorian Bivolaru erau adevărate.

”Cred că am fost, da, la o spirală la mare o dată, pentru că erau tabere organizate. Erau, cred că, la vremea aceea, între 10-20 de mii de cursanți în toată țara pentru că erau cursuri organizate în diferite orașe din țară.

Și unde era un instructor. Te înscriai ca la orice curs, se ținea la Casa Studenților Cluj și învățam diferite posturi. Învățam diferite tehnici de meditație. Eram interesat de lucrul acesta.

Citeam, era exact aceeași perioadă în care am fost și membru în Junimea Vatra Românească. Aveam acces la biblioteca universitară, la tot felul de cărți care erau interzise înainte.

Și eram doritor să învăț foarte multe, să asimilez foarte multe, să învăț ce se întâmplă cu lumea din jurul meu. În acest context am participat”, a spus Dacian Cioloș, potrivit G4Media.

Copreședintele USR PLUS spune însă că nu a avut nicio legătură cu Gregorian Bivolaru.

”Toate aberațiile, tot ce am auzit mai apoi și ce s-a întâmplat cu Gregorian Bivolaru… Asta a fost mult mai târziu, n-am avut nici o legătură cu asta. Am fost unul dintre zecile de mii de cursanți o perioadă de câțiva ani.

Chiar nu îmi pare rău că am participat, pentru că am învățat lucruri, care, la fel nu au nimic de-a face cu creștinismul sau cu anticreștinismul. Nu le-am pus niciodată în opoziție, cum am văzut că unii le pun, spunând că dacă fac yoga nu mai pot fi creștin”, a precizat Cioloș

Întrebat dacă mai meditează, Cioloș a răspuns: ”Nu prea mai am timp acum să fac, mai fac relaxări. Mă mai ajută din punctul ăsta de vedere, să-mi mai așez gândurile, să mă relaxez, să mai adun energie, să fiu conștient de ceea ce se întâmplă în jurul meu. Mai mult lucruri de genul acesta.”