• Home
  • Politică
  • Dr. Gabriel Diaconu: «Să plăteşti! Să munceşti! Halal democraţie, cu morgile pline. Şi cu eternul dispreţ la bătrân, la copil, la sărman»

Dr. Gabriel Diaconu: «Să plăteşti! Să munceşti! Halal democraţie, cu morgile pline. Şi cu eternul dispreţ la bătrân, la copil, la sărman»

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, medicul psihiatru Gabriel Diaconu răbufnește împotriva clasei politice sancționând festivismul și totala ruptură față de societate, una pe care au lăsat-o să se confrunte, fiecare scapă cum poate, cu scumpirile în lanț provocate de liberalizarea prețurilor la energie…

”Ante-scriptum: conduc un centru medical cu peste 40 de colaboratori. Rata de vaccinare: 98%. De săptămâna trecută compania a reînceput testarea periodică a personalului, pentru a scădea spre zero riscul de transmitere a bolii. Din cei 40, niciunul nu a fost testat pozitiv (RT-PCR) la SARS-CoV-2.

Halal democraţie, cu morgile pline, Ce mândri-s bărbaţii politici, câtă bombare de piept, Nu mai ai loc de-atâta hormon masculin pe culoarele puterii zilele ăstea, care mai de care mai bine împachetat într-un costum, o cravată, niscaiva pomadă dată să ascundă riduri, cu discursul bine pregătit la buzunar. 

Măcar că unele cuvinte sunt notate pe silabe nu cumva să le schingiuie mai mult decât sunt ele deja complicate. Măcar că unele noţiuni scapă complet conştiinţei celui care le va rosti altora la fel de aproximativ orientaţi ca şi el.

Halal democraţie, cu morgile pline, Şi cu poftă de harţă, cu poliţe de plătit, un festival de murit capre, obligatoriu ale vecinului, şi de-adus aminte, Darie, vremea ta a venit.

Azi o scumpire, mâine o scumpire, azi o şcoală deschisă, mâine o regulă închisă, privirea de cioclu a ciorii vopsite care ne anunţă că e bine, e minunat, să ne aşteptăm la noi scumpiri, că doar asta e de fapt piaţa liberă a concurenţei.

Să plăteşti! Să munceşti! Halal democraţie, cu morgile pline, Şi cu eternul dispreţ la bătrân, la copil, la sărman. Mai degrabă să-ndure, să reziste, să se umfle tabelul, câştigul, dividentele date, decât să ocrotim, cât de cât, viaţa de om pe care deja am pus preţ. Iar pe unele le-am măsurat demne, dar pe altele ba, de vreo grijă.

Halal democraţie, cu morgile pline, Dar cu sălile pline la refuz de chiloţi călcaţi şi apretaţi, de steguleţe şi insigne, de alegători şi delegaţi care, precum porcii lui Orwell la masa egalilor decid că doi este rău, dar patru e bun. Să stăpânim, să dovedim, să dobândim, să conducem pentru încă o sută de ani numai noi!

Neîndoielnic, de dincolo de mormânt, de dincolo de pământ, de dincolo de acest spectacol ridicol, toţi morţii vor lăuda, toţi morţii vor aprecia, Acest grotesc, îngrozitor, spectacol macabru. Halal democraţie. Cu morgile pline“, a scris dr. Gabriel Diaconu pe Facebook.