• Home
  • Politică
  • Sorin Roșca Stănescu: Elena Udrea și Traian Băsescu au fost amanți, o pregătea să-i urmeze la Cotroceni

Sorin Roșca Stănescu: Elena Udrea și Traian Băsescu au fost amanți, o pregătea să-i urmeze la Cotroceni

Invitat în emisiunea ”Marius Tucă Show”, de la Aleph News, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a făcut o serie de dezvăluiri despre relația dintre Traian Băsescu și Elena Udrea, afirmând, fără echivoc că aceștia ar fi fost amanți și că fostul președinte chiar o pregătea pe fost ”blondă de la Cotroceni” să-i devină succesoare în funcție.

Mai mult, SRS afirmă că Udrea a fost inițial amanta lui Sorin Ovidiu Vîntu, pe care acesta a plasat-o în biroul Juridic de la Primăria Capitalei pentru a fi la curent cu deciziile luate de Băsescu, primar la vremea aceea.

Marius Tucă: Despre relația șefului statului (Traian Băsescu) cu Elena Udrea, ce poți să ne spui?

Sorin Roșca Stănescu: Că au fost amanți…

Marius Tucă: Detaliază, pentru că e pentru prima dată când aud pe cineva că spune asta…

Sorin Roșca Stănescu: Îți mai amintești când, Elena Udrea, chemată în fața unei comisii parlamentare și s-a făcut de râs vorbind despre o monarhie ca fiind o republică și presa a tăbărât pe ea…?

Atunci Traian Băsescu m-a sunat și mi-a spus că e într-o anumită relație cu ea, că ține foarte mult la ea și că mă roagă frumos să-i construiesc o imagine, ca să repar cumva lucrurile.

Eu, în prostia mea, i-am zis: «trimite-o la mine, ca să văd cum ”materialul”, să văd despre ce e vorba…».

A fost o mare gafă asupra căreia mi-a atras atenția soția mea, care mi-a zis: «deșteptule, tu nu știi că ea a fost la noi în casă?». 

Eu am rămas mască, «când a fost la noi în casă?» Și-mi zice :«mai ții minte când Vîntu a fost părăsit de soție și venea cu tot felul de tipe la noi? Și eu te-am ruga să nu mai vină cu ”centuriste”… Că tu-l întrebai cine sunt, și spunea ”am luat-o de pe centură… Ultima tipă cu care a fost Vîntu, a fost Elena Udrea».

Eu nu mai țineam minte. Și atunci am făcut legătura cu toată povestea, amintindu-mi că Vîntu, anterior ajungerii lui Băsescu în funcția de Președinte mi-a zis c-a plasat o gagică de-a lui șefă de cabinet și șefă la Juridic la Primărie, ca să aibă omul lui acolo și să afle ce face Băsescu…

Băsescu a înțepenit când eu i-am spus să trimită ”materialul”, probabil că o fi vorbit cu Udrea și ea i-a spus că nu se putea eschiva, pentru că nu-și putea imagina că n-am ținut-o minte. Și atunci s-a declanșat prima tensiune (între SRS și Traian Băsescu – N.R.). (…)

Stai că nu s-a terminat, după ce Udrea s-a căsătorit cu Cocoș, care nu vrei să știi cum vorbea cu ea… Vorbea cu ea, în fața mea, ca și cu o ”parașută” și lăsa tot timpul impresia că e o căsătorie de conivență, formală, că e un paravan…

Băsescu a făcut apel la consulatul nostru de la New York și l-a rugat pe consul să cumpere cărți politice pentru Elena Udrea, ca să devină peste zece ani, el d-abia ajunsese președinte, succesoarea lui, și că vrea s-o pregătească.

I-a spus ăluia! Și ăla a umblat ca un căpiat prin tot New York-ul și i-a făcut o bibliotecă de cărți politice Elenei Udrea…

Marius Tucă: În ce măsură relația a afectat instituțiile statului?

Sorin Roșca Stănescu: Într-o măsură decisivăm pentru că ea a făcut acolo trafic de influență, lucruri care au fost dovedite prin înregistrări, ș.a.m.d. Gândește-te la afacerea ALRO, la vânzarea de energie electrică pentru combinat.

La faptul că memoriul pentru această cerință ea i l-a pus sub nas lui Băsescu, și Băsescu, cu mânuța lui a scris către ministrul Industriei că trebuie să dea un preț mai ieftin ș.a.m.d. Toate înregistrările telefonice dintre ea și cei de la ALRO, dintre Cocoș și aceștia, care au apărut în presă, au fost șterse din dosar…

Marius Tucă: Cât a durat relația dintre cei doi?

Sorin Roșca Stănescu: Dumnezeu știe.. Poate că mai durează…