Poliţist luat la pumni în curtea unui liceu din Suceava - video

29 Feb 2020 | scris de Ioana Sorescu

Un scandal cu focuri de armă a avut loc ieri după-amiază, în comuna suceveană Moldoviţa, după ce un bărbat a mers la liceul din localitate pentru că fiul mai mic suferise un accident la şcoală în urma căruia s-a lovit la două degete. 

Poliţist luat la pumni în curtea unui liceu din Suceava - video

Însoţit de fiul mai mare, omul a plecat spre Grupul Școlar "Vasile Cocea", pentru a-și căuta singur dreptatea.

În momentul în care au ajuns în curtea liceului, cei doi scandalagii au început să țipe și să înjure speriind în elevi.Panicatt, directorul unităţii de învăţământ a sunat la 112, cerând sprijinul unui echipaj de poliție.

În scurt timp, la faţa locului şi-au făcut apariţia oamenii legii, care au încercat să-i potolească pe cei doi bărbaţi.

Cei diu scandalagii nu au părut impresionați de apariția polițiștilor, continuând să se manifeste violent atât verbal cât și fizic. La un moment dat, unul dintre ei chiar a lovit cu pumnul un agent.

Pentru a-i imobiliza pe cei doi indivizi, polițiștii au tras un foc de avertisment în plan vertical și au folosit spray-urile lacrimogene. Într-un final, cei doi au fost încătușați și duși la sediul Poliției din Moldovița.

Ce spune Poliţia Suceava
"Astăzi, în jurul orei 13.20, pe raza comunei Moldovița, s-a produs un incident în imediata apropere a unui liceu tehnologic din localitate. 

O patrulă de polițiști a fost sesizată de către directorul unității respective de învățământ, despre faptul că un părinte, dar și copilul acestuia, major, fost elev al școlii, fac scandal în incinta liceului și tulbură ordinea și liniștea publică. În baza sesizării, un echipaj de poliție s-a deplasat la fața locului și a încercat să aplaneze conflictul, moment în care cei doi au devenit agresivi, fiind necesară folosirea mijloacelor tehnice din dotare pentru imobilizarea acestora. 

În cadrul activității de imobilizare, a fost tras inclusiv un foc de avertisment în plan vertical întrucât unul dintre bărbați se manifesta agresiv și inclusiv a reușit să lovească pe unul dintre polițiști. Cei doi bărbați au fost conduși ulterior la sediul poliției după ce au fost imobilizați și încătușați, loc în care se află și în acest moment fiind audiați, urmând a fi sesizată și unitatea de parchet, inclusiv cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj pentru a se constata dacă sunt întrunite elementele constitutive ale acestei infracțiuni. 

De asemenea, urmează a se lua și măsuri procesuale față de cei doi pentru scandalul și tulburarea ordinii publice pe care au făcut-o în zona unității de învățământ respective”, a declarat pentru ziardesuceava.ro comisarul șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de ultraj, lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.