Cabral, despre muncă și încredere: «Am pornit în viață părăsit de tată, cu o mamă de la țară, de la coada vacii»

28 Feb 2022 | scris de Ioana Sorescu

Într-un îndemn că în viață trebuie să crezi, să fii optimist și să te iei la trântă cu greutățile, Cabral a decis să povestească pe blog-ul său despre probleme pe care a fost nevoit să le înfrunte în viață pe drumul care l-a adus spre succes.

Cabral, despre muncă și încredere: «Am pornit în viață părăsit de tată, cu o mamă de la țară, de la coada vacii»

Cabral spune că nu ai nevoie de prea multe pentru a-ți identifica și exploata potențialul, doar de muncă, încredere și un pic de noroc, oferind drept exemplu propria sa poveste.

”Născuți pe aceeași lume, ducând același tip de umbră, respirând la fel… dar nu același aer. Unii în case de chirpici cu podea de lut. În cârpe împuțite de resturi de lemn arse pentru un aer călâi. Alții în palate de sticlă și cu ștrampi de aur. (..)

Nu m-am considerat niciodată un exemplu, pentru că nu sunt. Nu m-am arătat cu propriile degete… pentru că mi se pare că mi-aș arăta doar defectele. Dar dacă vreodată îmi ceri un singur sfat, o să-ți spun simplu: ai încredere. Ai încredere în ce poți învăța, în ce poți construi, în ce poți realiza”, scrie Cabral.

”Așa neșansă? Să te naști negru printre albi? Așa lipsă de bulan încât să te naști în România, într-o familie săracă?! Diverși șterși si onorabile diverse mi-au explicat la nesfârșit ce nu puteam să fac. (..). Am zâmbit. Constant, am zâmbit.

Am învățat să muncesc, să gândesc, să cresc. Am pornit în viață părăsit de tată la doar câteva săptămâni de viață. Cu o mamă de la țară, de la coada vacii, de la care am învățat că te poți ridica, poți învăța, poți alege orice carieră vrei tu… dacă ești dispus să muncești pentru asta. Și dacă ai încredere în tine.

Apoi eram patru suflete într-un apartament de două camere și ieșeam din casă încălțat cu singura pereche de mergători crăpați la încheieturi. Am descărcat TIR-uri cu cârca, am cărat moloz pe șantier, am schimbat roți, am sudat garduri..(..) De-asta îți spun acum… chiar de-i greu. Chiar de nu ești bine. (..) Ai încredere că poți”, a fost mesajul optimist și plin de încurajări al lui Cabral.