• Home
  • Povești de viață
  • Un cățel a mers 200 de km prin tundra siberiană pentru a se întoarce la stăpâna care l-a abandonat

Un cățel a mers 200 de km prin tundra siberiană pentru a se întoarce la stăpâna care l-a abandonat

Un cățel a mers 200 de km prin tundra siberiană pentru a se întoarce la stăpâna care l-a abandonat

Într-un gest de loialitate extremă, Maru, un Bullmastiff în vârstă de un an, a parcurs peste 200 de km prin taigaua siberiană, trecând prin tot felul de pericole, în timp ce încerca cu disperare să ajungă acasă la proprietara care îl abandonase.

Maru a fost urcată într-un tren transiberian pentru a fi dusă înapoi la cănisa  de unde provenea, după ce proprietara ei a motivat că nu mai poate să o țină pentru că este alergică la câini.

Dar, într-o gară aflată pe lungul drum dintre Krasnoyarsk la Novosibirsk, câinele a reușit să scape deschizând cu lăbuțele ușa unui compartiment și zbughind-o pe peron, fără ca personalul trenului să o poată împiedica, scrie Mirror.

În Novosibirsk, proprietara canisei a organizat o echipă de căutare pentru a găsi câinele pierdut și a cerut informații pe rețelele sociale şi uimitor, două zile și jumătate mai târziu, Maru, epuizată și rănită, a fost găsită într-o zonă industrială, aproape de locuința fostei stăpâne.

Înfruntând pericolele, Maru străbătuse aproape 200 de kilometri urmând calea ferată.

“Din fericire, a scăpat fără să fie atacată de animalele sălbatice. Era foarte obosită, șchiopăta, labele îi erau rupte.

Câinii devin foarte atașați de stăpânii lor, sunt sigură că își căuta casa. Ea a dorit să se întoarcă  acasă, a mers pe drumul cel bun, deși geografic nu avea puncte de referință”, a declarat proprietara canisei pentru The Siberian Times.

Ea a mai spus că este furiosă pe proprietara care a abandonat-o pe Maru, pentru că nu a ajutat la căutare.

Povestea a avut un final fericit pentru Maru, care s-a reîntors la canisa de unde provenea și care așteaptă acum un nou stăpân care să-i aprecieze cu adevărat devotamentul și loialitatea.