• Home
  • Povești de viață
  • Daniel Buzdugan, mesaj pentru fiica lui: «Fata lui tata, să cauți fericirea, nu carieră…»

Daniel Buzdugan, mesaj pentru fiica lui: «Fata lui tata, să cauți fericirea, nu carieră…»

Daniel Buzdugan a ținut să marcheze în mod special aniversarea fiicei lui, Maria, care a împinit 12 ani, postând un mesaj special pe Facebook.

”La mulți ani, Maria! Fata lu’ tata. Vreau să-ți readuc aminte că̆ indiferent pe ce mări vei naviga de-a lungul vieții și prin câte valuri vei trece, noi (mama, tata și Luca) vom fi mereu limanul la care să te adăposteșți pe timp de furtună!

Ai fost o bucurie din prima clipă când erai doar o liniuță roșie pe un test de sarcină, ai fost o bucurie și la naștere, dar mai ales la prima ieșire a noastră, când nu împlinisei decât două luni și am plecat cu tine în brațe în Franța, pentru că nu voiam sub nicio formă să ne ratăm vara fără să plecăm undeva, iar tu ai fost atât de cumințică și pe avion, și pe autobuze, și pe trenurile care ne-au plimbat prin satele din Provence, și chiar și când te-a băgat mama în mare… De atunci mi-am dat seama că semeni cu mine și că vei fi o plimbăreață.

Maria mea, te rog să ai grijă de inimioara ta, să rămâi o copchilă toată viața, cum spunem noi moldovenii, să nu primeșți oamenii urâți să-ți intre în ea cu pantofii murdari, și să nu permiți nimănui să-ți taie aripile.

Să fii răbdătoare, să asculți mai mult decât să vorbeșți, să fii din nou răbdătoare, să fii și blândă chiar atunci când crezi că ar trebui să fii dură, să nu judeci oamenii după numere (case, mașini, bani), ci după poveștile lor de viață, să ierți și să nu disperi dacă aștepți prea mult, pentru că cei care sunt răbdători primesc întotdeauna ce-i mai bun, uită-te la tăticul tău.

Să cauți fericirea, nu carieră, să citești mult ca să fii deșteaptă, să stai de vorbă mai ales cu oamenii simpli, că de la ei vei primi o energie bună, să spui din suflet Bună ziua, Mulțumesc și Iartă-mă! Să nu uiți că eșți româncă, născută din părinți ieșeni și nu în ultimul rând că eșți și vei rămâne o bună creștină! Te iubim Tati, mami și Luca!”, a scris acesta.

Daniel Buzdugan e căsătorit din 2003 cu Monica și împreună au doi copii, pe Maria și pe Luca.