Prima zi de şcoală a fiicei unui român stabilit în Anglia: «Dragă părinte, vom da tot ce e mai bun pentru binele copilului tău»

28 Feb 2022 | scris de Adriana Surugiu

Un român stabilit în Anglia a relatat cum a decurs prima zi de şcoală a fetiţei sale. 

Prima zi de şcoală a fiicei unui român stabilit în Anglia: «Dragă părinte, vom da tot ce e mai bun pentru binele copilului tău»

Stabilit de câțiva ani cu familia în Anglia, Ionuţ Neacşu lucrează în domeniul protecţiei copilului în Comitatul Buckinghamshire din Marea Britanie, locuind înl Aylesbury.

În România, Ionuţ Neacşu s-a remarcat prin organizarea a numeroase campanii de strângere de fonduri şi cadouri pentru copiii defavorizaţi.

Luni, 11 septembrie, a fost prima zi de şcoală a fetiţei lui Ionuţ Neacşu. Inedit, după ce şi-a lăsat fetiţa în sala de clasă a primit, ca şi ceilalţi părinţi, un bileţel de la învăţătoare şi un plic de ceai.

Mesajul a fost postat pe contul de Facebook al românului, alături de o fotografie şi arată încă o dată cât de mare e diferenţa între sistemul de învăţământ din Anglia şi cel din România.

"Dragă părinte, iată un mic ”cadou” pentru tine întrucât îţi laşi copilaşul cel drag astăzi, pe mâna noastră, în prima lui zi de şcoală. După ce vei ajunge acasă şi-ţi vei şterge lacrimile cu acest serveţel, te rugăm să-ţi faci un ceai cald şi să te relaxezi.

Aminteşte-ţi că vom lucra împreună şi vom da tot ce e mai bun pentru binele copilului tău. Mulţumim pentru că ţi-ai însoţit copilul, la începutul acestui an, atât de important pentru el.

Vom face tot ce ne stă în putere, zi de zi, pentru a fi un bun ghid copilului tău în explorarea acestei lumi frumoase, ce abia incepe pentru el. Ne vedem după-amiază.

Cu dragoste, din partea dnei X şi a dnei Y".

Legat de prima zi de şcoală a fetiţei sale, iată care au fost impresiile lui Ionuţ Neacşu:

”M-a impresionat un singur lucru. Faptul că focusul este pe copil şi nevoile lui. Atât. Nu fast, nu speechuri, nu discursuri.

Pe 11 septembrie a fost începutul efectiv al celor mici, similar clasei zero la noi. Se începe treptat, în prima săptămână cu 3 ore şi din cealaltă cu 6 ore pe zi.

Pentru învăţătoare era mai important să ne invite în clasă să vedem clasa, adică clasele, că au clasă de joacă, fiind mai mici, clasă de studiu, şi să ne familiarizăm cu ce vor face copiii în şcoală şi să le fim alături în această zi.

Nu am văzut flori, pupături, sau discursuri obositoare şi plictisitoare”, a mai povestit românul stabilit în Marea Britanie.

”Cel mai important este că mi s-a lăsat sentimentul de siguranţă, legat de şcoală şi legat de abordarea şcolii. Ştiu asta şi din relaţia directă de 2 ani ca asistent social cu şcolile.

Depinde mult de noi ca părinţi, de acord, însă ce ţine de ei, cel puţin ce văd la şcoala primară, am un sentiment de siguranţă şi asta mă face să privesc optimist educaţia copilului”, mai spune Ionuț Neacșu, legat de şcoala din Anglia.