O româncă l-a convins pe directorul unei companii din Elveția să fure pentru ea aproape un milion de euro

04 Dec 2021 | scris de Ioana Sorescu

Timp de zece ani, directorul unei companii din Elveția a mutat o mare parte din banii firmei în conturile amantei sale, o româncă, relatează cotidianul Corriere del Ticino.

O româncă l-a convins pe directorul unei companii din Elveția să fure pentru ea aproape un milion de euro

Între 2008 și 2018, fostul director al societății Gestione Stalvedro Sa a deturnat peste un milion de franci elvețieni din seiful în care erau depuse încasările zilnice.

Evident, această poveste nu avea cum să se sfârșeasă altundeva decât în fața instanței de judecată. 

Bărbatul își recunoaște pe deplin faptele care i se impută în rechizitoriu - delapidare în formă continuată, gestiune defectuoasă în formă agravată, fals în înscrisuri în formă continuată și spălare de bani.

Fostul manager, care între timp a returnat aproximativ jumătate din suma delapidată, modifica foile Excel ale rapoartelor de numerar, ajustând cifrele și ștergând urmele banilor retrași.

El a folosit banii companiei pentru a-și asigura un nivel său ridicat de trai și pentru a efectua transferuri bancare repetate (în valoare totală de aproximativ 800.000 de franci) către o femeie din România, pe care o cunoscuse într-un club de noapte din Ticino.

”M-am lăsat păcălit. Aveam o anumită simpatie pentru ea și de aceea am cedat la solicitările ei”, a declarat bărbatul de 72 de ani în fața Curții.

Românca l-a cunoscut pe director într-un club de noapte și i-a devenit amantă. Timp de zece ani i-a cerut permanent bani și bărbatul i-a trimis sumele pe care le fura din firmă.

Legătura cu românca, își mai motivează bărbatul faptele, nu a fost singurul motiv care a stat la baza delapidării. ”A fost o combinație de circumstanțe. Celelalte motive au fost decesul mamei mele și neînțelegerile din cadrul consiliului de administrație”.

Avocatul apărării, Davide Ceroni, a vorbit despre clientul său ca despre ”un om care și-a dedicat viața celorlalți. Lovitura morții mamei sale a fost foarte dură.

Apoi, instabil și fragil din punct de vedere emoțional, a fost înșelat de româncă. A căzut într-un fel de spirală în care, fără luciditate și fără conștientizare, a făcut aceste greșeli. Este un om distrus, singur și deprimat”.

El a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare, cu suspendare timp de doi ani, și restituirea sumei restante de 491.000 de franci.