• Home
  • Sănătate
  • Cel mai cancerigen ingredient aflat chiar și în produsele ”sănătoase”! “Nimeni nu spune asta! Nu este zahărul, așa cum susțin toți” – video

Cel mai cancerigen ingredient aflat chiar și în produsele ”sănătoase”! “Nimeni nu spune asta! Nu este zahărul, așa cum susțin toți” – video

Cel mai cancerigen ingredient aflat chiar și în produsele ”sănătoase”! "Nimeni nu spune asta! Nu este zahărul, așa cum susțin toți" - video

Terapeutul Marius Văduva, cu o bogată experiență în nutriția oncologică, atrage atenția asupra faptului că în majoritatea ”produselor sănătoase” comercializate pe piață există un ingredient care este extrem de periculos pentru organism și care se află pe primul loc în clasamentul stimulenților cancerului și grăbește formarea metastazelor în corp.

”Există un top al alimentelor periculoase pentru organism. Mintea mea este formată și pentru bolile acestea oncologice, pentru că de ele mă ocup. Ordinea pe care o pun și le spun pacienților că au interdicție, topul începe cu ceva despre care nu cred că a mai spus cineva, o spun în premieră aici.

Pe primul plan nu este zahărul, așa cum spune toată lumea, pe primul plan eu pun uleiul de palmier”, a explicat terapeutul Marius Văduva în emisiunea  iThink cu Iusti Fudulu, de la Antena 3 CNN.

Marius Văduva spune că, din păcate, uleiul de palmier se regăsește chiar și în majoritatea produselor prezentate ca fiind ”sănătoase” aflate pe rafturile magazinelor.

”De ce credeți că auzim că avem epidemie de cancer? Comunicate din Europa, s-a mărit numărul bolnavilor de cancer. Dar cine pune asta pe primul loc?

Vă dau studii medicale, randomizate, făcute în Spania și confirmate de Cambridge, care arată clar că uleiul de palmier, în speță acidul palmitic din uleiul de palmier, este primul carcinogen care grăbește formarea metastazelor din corpul uman.

Eu cred că sunt singurul care analizez cât acid palmitic este în corpul uman. Nu mai este cineva în România care să facă acest lucru. Din păcate, acest lucru îl fac pentru că acea persoană care vine la mine cu cancer să știu dacă va metastaza mai devreme sau mai târziu”, a explicat Marius Văduva.

Zahărul, pe locul doi, ca favorizant al cancerului
”Zahărul este pe locul 2. După uleiul de palmier și acidul palmitic, într-adevăr zahărul este al doilea produs care duce la cancer.

Iar al treilea, dar nu vorbim aici numai de cancer, aș considera lactatele de vacă. Le interzic celor din familia mea, nimeni nu consumă dintre ei acest lactat care, în primul rând, este foarte dăunător pentru sistemul digestiv și intestinal iar factorul estrogenic din laptele de vacă este 100% un factor de creștere uriașă a cancerului de sân, de ovare, de uter, de col uterin sau endometru la femei.

Este și inflamator, și niciun cancer nu vine fără o inflamație! Deci, pe locul trei, sunt lactatele de vacă pe care nu le recomand!”, mai spune nutriționistul.

Carnea roșie, abia pe locul patru
”Pe locul patru, se află carnea roșie. Această carne roșie trebuie să o limităm pe cât posibil în acest moment. În primul rând carnea de vită, datorită faptului că este foarte injectată.

Sunt o grămadă de pacienți care ajung la spital cu multe rezistențe la bacterii datorită acelor antibiotice date la vite și care deja, prin consumul repetat, dezvoltă rezistență la antibiotice.

Pe locul cinci aș pune multe alimente. Aici cred că trebuie să ne ferim de tot ceea ce înseamnă băuturi carbogazoase, fast food, prăjeli sub toate formele lor”, a mai spus nutriționistul în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu, de la Antena 3 CNN.