• Home
  • Sănătate
  • Medic, cu sinceritate despre reclamele de la TV la suplimente alimentare. «De ce ai vrea să-ţi protejezi ficatul. Cine-l atacă?»

Medic, cu sinceritate despre reclamele de la TV la suplimente alimentare. «De ce ai vrea să-ţi protejezi ficatul. Cine-l atacă?»

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu analizează reclamele difuzate la TV despre suplimentele alimentare pentru articulaţii, ficat, colon, memorie.

Concluzia lui este foarte clară: nu există studii ştiinţifice care să ateste eficacitatea vreunui supliment dintre cele amintite, iar efectul pe care îl pretind producătorii acestor suplimente poate fi obţinut mult mai simplu.

”Reclamele la TV. Dintr-un calup, 70-80% sunt la suplimente pentru articulaţii, ficat, colon, memorie… 

Articulaţii – nu funcţionează nimic. Nu există studiu ştiinţific care să arate că X supliment protejează/repară o articulaţie. O reclamă sinceră aici ar fi: ”Vrei să te bucuri de articulaţii sănătoase? Dă jos nişte kilograme!”

Ficat – nu ştiu de ce ai vrea să protejezi ficatul. Cine-l atacă? Ficatul are o capacitate impresionantă de autoreglare/curăţare/regenerare. Dacă-i dai suplimente practic îi dai de lucru, că tot el le procesează. Dacă mănânci sănătos, ai grijă cu alcoolul, nu ai nevoie de nimic pentru ficat.

Colon – este că-l simţi greoi? Ai nevoie de un supliment! Pe naiba. Ai nevoie de dietă cu fibre, hidratare, mişcare. Colonul se curăţă singur. Gravitaţional şi cu peristaltica proprie. 

Memorie – ai un examen greu de dat? Ia suplimentul Y, care practic învaţă şi pentru tine, că asta vrei de fapt să faci, să găseşti scuze pentru a nu învăţa. Nu, nu ai memorie proastă. Dacă îţi faci un plan de învăţat, te concentrezi, laşi deoparte telefonul, te odihneşti suficient, o să înveţi absolut tot ce trebuie.

Fără niciun supliment.

Îmi pare rău că vă stric zen-ul. Dar acesta e adevărul”, scrie medicul Vasi Rădulescu pe pagina sa de Facebook.