• Home
  • Sănătate
  • Neurochirurgul Vlad Ciurea, despre alimentul care ar trebui consumat de maximum două ori pe an: ”Creierul nu are voie să acceadă la acest produs!”

Neurochirurgul Vlad Ciurea, despre alimentul care ar trebui consumat de maximum două ori pe an: ”Creierul nu are voie să acceadă la acest produs!”

Neurochirurgul Vlad Ciurea, despre alimentul care ar trebui consumat de maximum două ori pe an: ”Creierul nu are voie să acceadă la acest produs!”

Din vasta experiența sa profesională, prof. dr. Vlad Ciurea afirmă cu tărie că creierul trebuie educat, modelat, nu intoxicat. Din aceste motive, reputatul neurochirurg spune că, deși este foarte iubit de români, există un aliment care ar trebui consumat de maximum două-trei ori pe an…

”De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. La baza alimentelor, de la egipteni se știe, că toate lucrurile rele pleacă de la alimentație. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente

Una este ceea ce îi place stomacului, acea bunătate a stomacului, și alta este creierul. Vă dau un singur exemplu. Când simțim mititeii care sfârâie pe grătar, plecăm în direcția respectivă. Ne-am dus după vizualizare, după zgomot, după miros.

Ancestral, în genomul românesc, s-au imprimat acești mititei care ne plac tuturor. Însă creierului nu îi plac. Nu are voie creierul să acceadă la acest produs. Nu am spus să nu guste de două ori pe an, de trei ori pe an, dar să nu fie o mâncare frecventă. Pentru că această compoziție, pentru celula nervoasă, nu este de cea mai bună calitate.

Ca să îl păcălim, mergem mai la distanță și găsim altceva care să îi placă. Trebuie să facem asta. Creierul trebuie educat, trebuie modelat, nu intoxicat. Și într-adevăr, dovadă că sunt foarte multe persoane care în ziua de astăzi mănâncă foarte curat, mănâncă vegan, alții țin post și au reușit”, a mai spus Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.