• Home
  • Showbiz
  • Banciu despre CTP: “Nu era un om frecventabil din niciun punct de vedere, o secătură. Cum să ți-l faci prieten?”

Banciu despre CTP: “Nu era un om frecventabil din niciun punct de vedere, o secătură. Cum să ți-l faci prieten?”

Banciu despre CTP: “Nu era un om frecventabil din niciun punct de vedere, o secătură. Cum să ți-l faci prieten?”

Se pare că principalul scop al aparițiilor televizate ale lui Radu Banciu este acela de-a se război cu toată lumea. Și o face într-un ton grav, sentențios, cu cuvinte grele, la limita unei exprimări civilizate, care de multe ori e chiar depășită…

Și, după obsesia lui față de Halep, acum i-a căzut sub vizor Cristian Tudor Popescu,

“De la CTP n-aveai ce să înveți”, a  răspuns Radu Banciu la PrimaSport, atunci când un telespectator l-a întrebat care e diferența dintre Cătălin Tolontan și Cristian Tudor Popescu.

Deși i-a găsit câteva bube și directorului editorial de la Libertatea și GSP, Banciu consideră că Tolontan este de un alt calibru în comparație cu CTP.

“Tolontan, din păcate sau din fericire, e singur, pe palierul lui nu mai e nimeni. Nu există comparație între Tolontan și CTP. Tolontan a făcut meserie, el a făcut istorie în presă, alălalt, desigur, un om destul de bine pregătit, dar nu se pot compara.

La Tolontan nu mi-a plăcut că el a învățat și ce nu trebuia de la Ioanițoaia. Faptul că s-a adaptat cu timpul a fost marea lui înfrângere.ca jurnalist, ca notorietate, ca relevanță. Jurnalistul trebuie să rămână un răzvrătit, ceea ce Tolontan a fost inițial

Este singurul dintre cei pe care i-am cunoscut despre care se poate spune că a format o generație de jurnaliști, dar atât, după aia lucrurile n-au mai mers cum ar fi trebuit. Astăzi este irelevant, dacă te duci să lucrezi cu el într-o redacție nu ai ce să înveți de la el.

El nu a respectat jurnalismul cum ar fi trebuit, s-a dus într-o zonă de confort și comoditate la care nu ar fi trebuit să aibă acces niciodată. El, în loc să meargă toată viața lui pe măgar și desculț, așa cum a creat un curent extraordinar, e în cu totul altă zonă de confort la care un jurnalist nu trebuie să ajungă niciodată.

Nu se poate însă compara cu CTP, care n-a avut scrupule niciodată. Tolontan a avut scrupule, de la el am învățat toată meseria de la el, aștia câțiva, care aveam talen și eram și onești.De la CTP n-aveai ce să înveți. El avea bagajul lui de cultură, de cunoștințe, nu contestă nimeni. Era un tip citit în mediul lui, de inginer, nu era un bou, dar el n-avea scrupule.

Cum să ți-l faci prieten pe CTP, a auzit cineva așa ceva? Nu era un om frecventabil din niciun punct de vedere, o secătură. Dar, încă o dată, un caracter, un personaj. Dar îl puteai lectura, îl citeam, ani de zile l-am citit, îl ascultam în intervențiile lui, fost un reper pentru presă, dar, încă o dată, un om imposibil”, a perorat Banciu în emisiunea lui.

Expozeul lui Banciu despre CTP și Tolontan începe la minutul 36.38.

rame>