• Home
  • Showbiz
  • Fostul prezentator tv Mircea Solcanu trăiește din pensia de handicap, după o operație pe creier

Fostul prezentator tv Mircea Solcanu trăiește din pensia de handicap, după o operație pe creier

Mircea Solcanu a fost un nume cu rezonanță în lumea televiziunii din România. O declarație inoportună l-a făcut însă pe Mircea Solcanu să dispară subit de la Acasă TV, iar viața sa s-a schimbat radical de-atunci.

Mircea Solcanu a lăsat totul în urmă și s-a mutat în orașul său natal, Constanța. Ulterior a fost diagnosticat cu o tumoră pe creier și a fost operat la Viena, pentru a-i fi extirpată.

Deși medicii l-au avertizat că tumora poate reapărea, iar termenul oferit a expirat deja, Solcanu spune că nu are probleme majore de sănătate, chiar dacă nu a urmat ca la carte sfaturile primite.

Mircea Solcanu a rămas cu sechele după intervenția chirurgicală de înlăturare a tumorii.

”Potrivit statisticilor, trebuia să se termine și efectul operației, ea îmi asigura un număr limitat de ani până la o recidivă sau necesitatea unei alte operații.

A trecut termenul, nu am nicio problemă, în afară de pierderea auzului total la o ureche și 70% la cealaltă, adică sunt aproape surd. De șapte ani, verile mi le petrec pe plajă, cu beri și oameni buni, deci nicio opreliște”, a declarat Solcanu.

Mircea Solcanu spune că nu are niciun venit în plus, față de pensia de handicap, în valoare de 880 de lei și este nevoit în fiecare lună să apeleze la mama lui, care are o pensie cam de același nivel.

Cu toate acestea, Mircea Solcanu este student la Actorie în Constanța, dar nu prea se vede distribuit în vreun rol.

”Sincer, abia aștept să termin facultatea. Nu neapărat ca să joc pe scenă sau în filme, ci doar ca să văd ce alte surprize mai are viața pentru mine. Facultatea asta a fost și un fel de penitență, în care am învățat nespus de multe lucruri.

Până acum am trecut prin ”Moromeții”, ”Livada cu vișini”, Cehov, Caragiale sau Gorki. Nu mă văd în niciun rol. Cred că niște regizori sau directori de casting ar trebui să vadă asta.

Sunt foarte sever în ceea ce mă privește și, sincer, nu mă văd, uneori doar mă mai ascult”, a mai declarat Solcanu.

Mircea Solcanu spune că a fost dat uitării de prietenii săi din București, doar cei din copilărie fiindu-i aproape.

În rest, l-au uitat cu toții. Inclusiv fostul său coleg de emisiune,Cabral, cu care a recunoscut că nu a mai vorbit niciodată de atunci, de când a fost dat afară de PRO Tv.

”Vorbe bune are numai Dumnezeu. Țin legătura cu câteva persoane cu care am lucrat. Prietenii adevărați mă bucur că nu există doar în cărți.

Cine sunt ei? Prietenii care au rămas prieteni și care m-au așteptat cuminți, tăcuți și decenți să vin acasă. Sunt acei oameni care au fost prieteni cu mine înainte să fiu chiar la Radio, adică de pe la 15 ani, iar joi am împlinit 45.

Eram curios cine își amintește, mai nimeni. Dar, pentru mine, contează mai mult cei care contează și care, culmea, își și amintesc, deoarece ei pentru mine sunt aproape totul. Cu Cabral nu am mai vorbit, niciodată”, ne-a mai spus vedeta.