• Home
  • Showbiz
  • Povestea devenirii lui Florin Salam. Nuțu Cămătaru: Mi s-a făcut milă! Aruncau spoitorii cu chifle în el!

Povestea devenirii lui Florin Salam. Nuțu Cămătaru: Mi s-a făcut milă! Aruncau spoitorii cu chifle în el!

Codin Maticiuc a surprins lansând un volum ce-l are în prim-plan pe Nuțu Cămătaru. După cum e firesc,  cartea a reușit să strârnească o mulțime de reacții, și pro, și contra. 

Celor care-i contestă gestul, Maticiuc le răspunde că, volens-nolens, Nuțu Cămătaru există, la fel ca și partea din societate din care face parte, că lumea se schimbă și că e printre ultimii interlopi de felul său, criminalitatea mutându-se odată cu viața în lumea digitală.

Și pentru unii, și pentru ceilalți povestea lui Nuțu Cămătaru e captivantă, fiind prima ușă ce ni se deschide către o lume la care nu avem acces.

DIn cartea lui Maticiuc vine și pasajul în care interlopul povestește cum  l-a cunoscut și la promovat pe Florin Salam, manelistul care acum face furori/

”Am început să caut lăutari și maneliști să îi angajez. Pe Florin Salam l-am găsit la o nuntă de spoitori prin Apaca. Erau vreo 500 de țigani la nunta aia și spoitoresele erau în fuste și doar cu papuci, de lăsau în urmă un miros de picioare nespălate prin toată sala… Ți se-ntorcea stomacul pe dos”, începe povestea Nuțu Cămătaru.

”Cânta și Guță acolo, el era mai cunoscut pe vremea aia. Cânta unele de jale, cum le place spoitorilor. Lui Salam îi spunea Florin Fermecătoru pe atunci. Mă uitam cum aruncă spoitorii ăia cu chifle în el când cântă și mi s-a făcut milă.

M-am ridicat și i-am zis să vină cu mine. Guță m-a întrebat de ce nu-l iau și pe el. Da nu era să le stric oamenilor nunta, să-i las fără muzică. L-am întrebat pe Florin al cui e și mi-a zis că al lu’ Gahoi Lăutaru.

L-am luat pe Salam și ne-am dus la el acasă. Erau zece oameni care dormeau într-o cameră. Am luat-o și pe soția lui de acolo și i-am dat un apartament. Îți spun, e șmecher și acum apartamentul ăla, cu parchet în două culori și jacuzzi.

M-a întrebat dacă poate să-l treacă pe numele lu ta-su și l-am lăsat. L-am luat să cânte la cârciumă și i-am făcut salariu de 5.000 de dolari pe lună, de s-au ofticat ceilalți lăutari, că atât aveau și ei.

Avea un junghi de mașină pentru care îi dăduse câteva mii lu Adi de la Vâlcea. Și mai era și furată. L-am sunat pe Adi să vină să-și ia mașina și să-i aducă banii și i-am zis lu’ Florin că-i iau eu mașină.

Mi-a zis că vrea un Mercedes balenă cu patru faruri, că a văzut el pe undeva. I-am spus să se hotărască, că astea-s două mașini diferite. A ales patru faruri și aia i-am luat”, povestește Nuțu Cămătaru, în cartea lui Codin Maticiuc.