• Home
  • Showbiz
  • Șerban Huidu, despre cazul ”înduioșător” al lui Irinel Columbeanu. ”Nu a muncit o oră pentru banii pe care i-a risipit”

Șerban Huidu, despre cazul ”înduioșător” al lui Irinel Columbeanu. ”Nu a muncit o oră pentru banii pe care i-a risipit”

Șerban Huidu, despre cazul ”înduioșător” al lui Irinel Columbeanu. ”Nu a muncit o oră pentru banii pe care i-a risipit”

Discuțiile despre declinul și decăderea lui Irinel Columbeanu au acaparat spațiul public monden, și, destul de des, în campania de imagine în centrul căreia se află fostul milionar îl prezintă drept o victimă a sorții…

Șerban Huidu se revoltă împotriva acestei perspective, într-un articol publicat pe blogul său, considerând că interesul deosebit în legătură cu povestea lui Columbeanu reprezintă o desconsiderare a adevăratelor cazuri și drame sociale din România și subminează adevăratele probleme cu care se confruntă societatea românească și creează o imagine falsă asupra acestei situații.

”Prezentarea obsesivă a lui Irinel Columbeanu drept victimă-un scuipat pe obrazul adevăratelor drame sociale din România”, afirmă Șerban Huidu.

Huidu susține că, deși este asaltat din toate direcțiile cu această idee, el consideră că prezentarea lui Irinel Columbeanu ca o victimă a propriei sale alegeri este greșită și că acesta trebuie să-și asume responsabilitatea pentru situația în care a ajuns.

Concluzia pe care o trage Șerban Huidu este aceea că ”nefericitul” Columbeanu nu a muncit pentru banii pe care i-a cheltuit atât de ușor, ci a trăit pe seama altora. Și astfel, odată ce banii s-au terminat, a făcut împrumuturi bancare pentru a-și menține stilul de viață și finalul acestei povești era unul previzibil.

Realizatorul tv mai atrage atenția că promovarea în societate așa-numiților ”smecheri” care trăiesc bine din banii altora este o practică răspândită și periculoasă.

Huidu evidențiază de asemenea că presa și media joacă un rol crucial în perpetuarea acestei imagini a lui Columbeanu ca „victimă”. El sugerează că există o obsesie pentru detaliile decadente ale vieții sale și că această poveste prinde la public, fiind folosită pentru a crește audiența.

”Dar oare de ce toată presa îl arată pe nefericit? De unde expunerea asta media? Dramolina lui Virinel e perceputa de masa mare de oameni drept o dulce razbunare. Ai vazut Gicule ce și-a furat-o smecheru ăla? Nema famei, nema conac, fără masini e vai viața lui.

Aceasta răzbunare colectivă e exploată de fiecare ziar, fiecare televiziune site sau blog ce ii prezintă urata-i decădere. De asta face audienta. De asta se uită milioane de oameni la știrile sordide despre nenorocit”, a scris Huidu.

Șerban Huidu le reamintește oamenilor că este important să se concentreze pe adevăratele probleme sociale din România și să nu cadă pradă manipulării mediatice. El sugerează că ar fi nevoie de mai multă implicare în sprijinirea celor într-adevăr nevoiași, cum ar fi cei peste 59.000 de copii instituționalizați din România.

”Am văzut ca unii vor să il ajute cu donații ca sa stea amărâtul intr-un Azil de lux la Snagov. Auzi bre nea Columbene? Nu vrei să încerci unul din Voluntari?(…) Iar voi cei care îi plângeți de milă, ar trebui sa trimiteți banii celor 59.000 de copii instituționalizați ai Romaniei. Suntem în continuare țara cu cei mai mulți copii asistați social din UE”, a mai transmis Huidu.

Într-un final, el îi adresează un avertisment clar lui Irinel Columbeanu, spunându-i că trebuie să își asume responsabilitatea pentru situația sa și să încerce să schimbe direcția vieții sale. Totodată, Șerban Huidu concluzionează că ”egoiștii mor singuri” și că este important să nu dăm vina pe alții pentru propria situație.