Tavi Colen: «În țara asta, toată lumea cântă, gătește, e star la tv, chiar și dacă îți arăți simplu: c…u»

07 Apr 2021 | scris de Ioana Sorescu

”Cheluțu”, câinele lui Dorian Popa, i-a adus stăpânului său nu mai puțin de 150 de mii de euro, iar acest lucru pare să fi bulversat lumea artistică din România.

Tavi Colen: «În țara asta, toată lumea cântă, gătește, e star la tv, chiar și dacă îți arăți simplu: c…u»

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, Tavi Colen, fostul membru al trupei Talisman, încearcă să-și explice noua realitate a lucrurilor din muzica românească, în care, din punctul lui de vedere nu se mai ține cont de altceva decât de imagine.

 Supărat și pe fostul său coleg de trupă Alin Oprea, care a înregistrat numele Talisman la OSIM și l-a lăsat astfel fără niciun venit, Tavi Colen privește în jurul său și nu-i vine să creadă ce vede. Nu înțelege cum fac atâția bani influencerii din ziua de azi,pe când artiștii care au studiat o viață întreagă așteaptă ”mila” Guvernului.

“Am colegi ofticați că piesa lui Cheluțu a lui Dorian are 21 de milioane de vizualizări.

Voi aveți impresia că puștii din ziua de azi mai sar gardul să-și rupă blugii la un concert cu Cenaclul Flacara?

Voi credeți că mai cară vreunul chitara (cum făceam eu) lui Nuțu Olteanu ca să intru și eu fără bilet la Holograf? Aveți impresia că mai știe vreun puști toate melodiile de la Compact cuvânt cu cuvânt?”, scrie Tavi Colen, în mesajul său pe Facebook.

”Fetele care își rupeau hainele să mă tragă de păr sau să le semnez pe sâni au dispărut de mult!

Vă înșelați dacă credeți că lumea de astăzi mai dă doi bani pe artiștii care știu să cânte la instrumente, care fac școli de muzică și care studiază să fie super tari și să țină un stadion plin în tensiune sau să îi facă pe oameni să verse o lacrimă.

Nuuu, noi artiștii, care am învățat să cântăm la 5-6 ani și am studiat zeci de ani, astăzi, nu mai valorăm doi bani.

Piesele scoase astăzi de Mogi, Țogi și Brenci (un număr mare de etc) au o linie simplă și banală în două note, iar orchestrația se găsește pe net.

E simplu. În țara asta, toată lumea cântă, toată lumea gătește, toată lumea e star la tv sau pe rețele, chiar și dacă îți arăți simplu : c…u”, a mai spus artistul în mesajul lui vehement, postat Tavi Colen pe Facebook.