Spania. O româncă s-a sinucis, trăgând-o sub tren pe prietena care încerca să o salveze

12 Iun 2020 | scris de Adriana Surugiu

O tragedie a avut loc în orășelul spaniol Barreda. Două femei au fost ucise de tren, una dintre ele, româncă, dorind să se sinucidă, prietena ei, din Republica Dominicană, pierzându-și viața în încercarea de a o împiedica, relatează El Pais.

Spania. O româncă s-a sinucis, trăgând-o sub tren pe prietena care încerca să o salveze

Monica și Julia locuiau împreună, deasupra unui bar, El Pedal, unde erau văzute destul de des.  "Au fost fete bune!", e tot ce poate spune unul dintre chelneri despre ele...

În seara tragediei, martorii povestesc ca au auzit cum cele două femei s-au certat. Una dintre ele a ieșit din casă și s-a îndreptat către calea ferată. Cealaltă a urmat-o în scurt timp, iar disputa dintre ele a continuat lângă șinele de tren.

Junior Gomez, un puști de 13 ani care locuiește în apropierea locului în care a avut loc incidentul, a rămas marcat de scena la care a asistat. 

Adolescentul spune că românca a urlat ”Vreau să fiu fericită!", apoi s-a smuls din brațele prietenei care încerca să o țină și locomotiva a lovit-o în plin. Julia, încă agățată de Monica, a fost trasă și ea sub roțile trenului.

Mama lui Junior a povestit reporterilor spanioli că tânăra româncă trecea printr-o perioadă foarte grea, că mama ei a murit, că avea o fiică în România și probleme cu alcoolul. Românca nu are pe nimeni și nu se știe dacă va veni cineva să ridice corpul ei de la morgă.