Cristiano Ronaldo, cea mai mare amendă din istoria fotbalului. Și-a cerut scuze, pe Instagram

21 Oct 2022 | scris de Adriana Surugiu

Cristiano Ronaldo s-a enervat și a plecat la vestiare înainte de finalul meciului pe care formația sa, Manchester United, l-a disputat împotriva lui.

Cristiano Ronaldo, cea mai mare amendă din istoria fotbalului. Și-a cerut scuze, pe Instagram

Ulterior, s-a aflat că portughezul ar fi refuzat să intre în teren, în momentul în care managerul Erik ten Hag ar fi dorit să-l introducă în ultimele minute ale jocului.

Lucrurile n-au rămas așa. Oficialii lui United au pedepsit rebeliunea lui Ronaldo. În primul rând a fost exclus din lotul echipei pentru meciul viitor, apoi va trebui să plătească cea mai mare amendă din istoria fotbalului: 1 milion de lire sterline, informează Mirror.

Pentru comportamentul său, Cristiano Ronaldo va fi nevoit să-și și ceară scuze în fața  colegilor de echipă.

O amendă atât de mare precum cea primită de Ronaldo nu a mai fost consemnată până acum în istoria fotbalului.

Harry Kane și Carlos Tevez fuseseră nevoiți să plătească 400.000 de lire sterline pentru gesturile lor.

Primul, după ce a încercat să forțeze un transfer la Manchester City prin neprezentarea la antrenamente.

Iar Tevez, le fel ca Ronaldo, a refuzat să intre pe teren într-un meci cu Bayern. Pe locul 3 al acestui top inedit se situa până acum Arda Turan, amendat cu 350.000 de lire sterline în 2018, de către Bașakșehir, după ce a lovit și a amenințat cu pistolul o cântăreață.

Ronaldo a postat pe rețelele sociale un mesaj prin care recunoaște că a greșit:

"Așa cum am făcut întotdeauna de-a lungul carierei mele, încerc să trăiesc și să joc cu respect față de colegii mei, adversarii mei și antrenorii mei. Asta nu s-a schimbat. Nu m-am schimbat.

Sunt aceeași persoană și același profesionist care am fost în ultimii 20 de ani jucând în fotbalul de elită, iar respectul a jucat întotdeauna un rol foarte important în luarea deciziilor. Am început de foarte tânăr, jucătorii mai în vârstă și mai experimentați au fost întotdeauna exemple extrem de importante pentru mine.

Astfel, mai târziu, am încercat întotdeauna să fiu un exemplu pentru tinerii care au crescut în toate echipele pe care le-am reprezentat. Din păcate nu este întotdeauna posibil asta și câteodată te ia valul și mai învinge și răul din tine.

În aceste momente, simt doar că trebuie să muncesc din greu în Carrington (n.r. în cantonamentul lui Manchester United), să îmi sprijin coechipierii și să mă pregătesc pentru orice meci.

Nu este o opțiune să cedezi în fața presiunii. Nu a fost niciodată. Aceasta este Manchester United și trebuie să rămânem uniți. În curând vom fi din nou împreună”, a scris Cristiano Ronaldo, pe Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)