• Home
  • Sport
  • David Popovici a refuzat oferte de la cele mai bune universități din America. «Mi-e foarte bine aici!»

David Popovici a refuzat oferte de la cele mai bune universități din America. «Mi-e foarte bine aici!»

Se poate spune că David Popovici e un sportiv cu un mare potenţial, care poate transforma înotul în România, aşa cum Simona Halep a contribuit la promovarea tenisului, un sport marginalizat şi prea puţin mediatizat până la ascensiunea fostului lider WTA. 

La prima sa participare la Jocurile Olimpice, la Tokyo, David Popovici a reușit să impresioneze în mod plăcut nu numai lumea natației, unde rezultatele sale au fost remarcabile, ci şi prin capacitatea sa intelectuală, reflectată în dialogurile purtate cu media.

Invitat la Digi FM Matinal, David Popovici a vorbit atât despre dieta sa, programul său zilnic, experienţa trăită la Jocurile Olimpice, unde e bucuros că l-a întâlnit pe Novak Djokovici, cât şi despre planurile sale de viitor.

”Mă trezesc la ora 5, mănânc, îmi aduc părinţii micul dejun. Aproape că mănânc cu ochii închişi. Apoi, mai dorm o oră, iar la 7 am primul antrenament. Pot să mănânc aproape orice pentru că şi fac foarte mult sport. Nu e ceva ce nu pot mânca.

Apoi, mai am un antrenament după amiază. Ajung acasă pe la 7 seara, destul de obosit. Am o viaţă destul de tipică. Am destul de puţin timp pentru prietenii mei sau pentru prietena mea, dar mă descurc. (…)

”N-am vrut să-l supăr pe Djokovici, când l-am văzut la Tokyo. Când am ajuns în cameră, am sunat-o pe prietena mea şi i-am zis că l-am văzut pe Djokovici. Mi-a zis să-i trimit poză, era cu mama ei. Amândouă sunt înnebunite după el. Le-am zis că nu am făcut, pentru că nu voiam să-l deranjez. S-au supărat.

A doua zi, când l-am văzut, am zis că mă duc să fac o poză pentru prietena mea şi mama ei. Se făcuse un fel de coadă, erau oameni din toate ţările care voiau să facă o poză cu el. Djokovici îi întreba pe oameni de unde sunt şi el le zicea câte ceva în limba lor. Când i-am zis că sunt din România, mi-a vorbit în română. Mi s-a părut drăguţ. (…)
 
De când s-a deschis sezonul de recrutări, am primit o grămadă de oferte de la foarte multe universităţi, şi de la cele mai prestigioase din America. Am fost onorat. Numai că, după mult timp de gândire, am ajuns la concluzia că mi-e foarte bine aici”, a spus David Popovici.