• Home
  • Sport
  • Emma Răducanu, campionă la US Open 2021: «Cea mai fericită zi din viața mea!»

Emma Răducanu, campionă la US Open 2021: «Cea mai fericită zi din viața mea!»

Emma Răducanu este noua campioană de la US Open. Sportivă venită din calificări, tânăra de 18 ani a câştigat la Flushing Meadows fără să piardă set, după 6-4, 6-3 cu Leylah Fernandez.

Încă o partidă magică făcută de Emma Răducanu la New York. Fără set cedat, venită din calificări, britanica s-a impus într-o partidă în care doar primul set a fost echilibrat. Acolo, reprezentanta Marii Britanii a făcut diferenţa la 5-4, reuşind breakul decisiv.

Se părea că al doilea set va fi la discreţia Emmei, care, la 1-0 a avut 40-0 pe serviciul advers. Leylah Fernandez a reușit să revină  incredibil, reuşind 5 puncte la rând.

În game-ul următor, canadianca a reuşit breakul şi se părea că devine favorită în manşa secundă; dar a fost doar un moment de rătăcire al Emmei, cauzat de dezamăgirea de gameul doi al setului secund.

Din acel moment, Răducanu a făcut un meci perfect, nedându-i oponentei vreo şansă şi câştigând 4 gameuri la rând.

Emma Răducanu devine prima jucătoare din istorie care vine din calificări şi se impune într-un turneu de Grand Slam. Ea a devenit totodată prima britanică de la Virginia Wade, în 1968, care câştigă un turneu de Grand Slam.

Graţie succesului de la US Open, Emma Răducanu va primi un cec uriaş, de 2,5 milioane de dolari. De luni, ea va fi numărul 23 modial şi va beneficia de statutul de cap de serie la turnee.

”Vreau să o felicit pe Leylah și echipa ei, a jucat un tenis incredibil, a învins câteva dintre jucătoarele de top din lume, nivelul ei a fost foarte bun. Sper să ne mai înfruntăm în alte multe finale.

Am petrecut 3 săptămâni în New York… echipa mea mi-a fost alături, lor și celor de acasă le mulțumesc tuturor pentru sprijinul oferit de-a lungul anilor.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor din New York, m-ați făcut să mă simt ca acasă, m-am simțit foarte bine să joc în fața voastră. A fost comemorarea unui moment atât de dificil, sper ca eu și Leylah să vă fi oferit un spectacol frumos astăzi.

Leylah joacă mereu un tenis bun și luptă, este o supercompetitoare, știam că va trebui să lupt din greu. Cred că este important să te concentrezi pe ce ai de făcut, pe atitudinea ta, asta contează în momentele dificile. Viitorul tenisului feminin e grozav.

Fiecare jucătoare are șansa de a câștiga orice turneu. Sper ca noua generație să poată să calce pe urme unor mari campioane precum Billie Jean King”, a spus Emma la scurt timp după finalul meciului.

La aproximativ 15 minute după ce i-a fost înmânat trofeul, Emma a stat de vorbă și cu Mats Wilander, corespondent Eurosport la finala de la Flushing Meadows.

”Să fiu aici, cu acest trofeu, este incredibil. În urmă cu 3 săptămâni glumeam despre un astfel de turneu. Este cea mai frumoasă zi din viața mea. Cred că nivelul meu a crescut de la meci la meci, pe măsură ce am avansat adversarele au devenit din ce în ce mai bune. 

M-a surprins și pe mine nivelul pe care l-am arătat în anumite momente. Leylah a învins multe jucătoare din TOP 10, știam că va trebui să respir adânc, mă bucur am reușit să-mi ridic nivelul când a fost nevoie”, a spus Emma. 

Regina Elisabeta a II-a a felicitat-o pe Emma Răducanu imediat după meci, printr-o scrisoare publicată pe conturile de socializare ale monarhiei.

”Te felicit pentru triumful de la US Open. E o realizare remarcabilă la o vârstă atât de tânără și e dovada muncii tale extraordinare și a dedicării. 

N-am nicio îndoială că performanța ta ieșită din comun, alături de cea a adversarei, Leylah Fernandez, va inspira următoarea generație a jucătorilor de tenis. Îți trimit cele mai calde urări, ție și mulților tăi fani. Elizabeth R.”, i-a transmis Emmei Regina.