• Home
  • Sport
  • Emma Raducanu, discurs amuzant după victoria cu Cîrstea: «Va trebui să spăl rufe în seara asta» – video

Emma Raducanu, discurs amuzant după victoria cu Cîrstea: «Va trebui să spăl rufe în seara asta» – video

Sorana Cîrstea, locul 45 WTA, a fost eliminată, sâmbătă, de sportiva britanică de origine română Emma Răducanu, locul 338 WTA, în turul trei al turneului de grand slam de la Wimbledon. Răducanu s-a impus cu scorul de 6-3, 7-5, într-o oră şi 39 de minute.

În vârstă de 18 ani, Emma Raducanu, este cea mai tânără britanică în Era Open care ajunge în optimile turneului de la Wimbledon.

Jucătoarea Emma Raducanu a declarat, sâmbătă, după ce a eliminat-o pe Sorana Cîrstea la Wimbledon, că atunci când îşi făcea bagajele pentru turneu părinţii săi au întrebat-o dacă nu cumva şi-a pus prea multe echipamente, în ideea în care nu va avansa prea departe în turneu…

“Sincer, nu am cuvinte acum. Nu ştiam ce reacţie voi avea în caz de victorie şi chiar asta s-a întâmplat. Sunt foarte recunoscătoare pentru totată susţinerea primită astăzi, o apreciez mult.

De departe, aceasta este cea mai mare  arenă pe care am jucat. A fost un meci strâns, am fost condusă cu 3-1 şi am încercat să rămân calmă, voi m-aţi făcut cu adevărat să trec peste acest meci.

Cine ar fi crezut? Este amuzant, pentru că atunci când îmi făceam bagajele ca să vin în bulă părinţii mei m-au întrebat: ‘Nu cumva ai pus prea multe echipamente de meci?’.

Cred că va trebui să spăl rufe în seara asta, deși cred că există un astfel de serviciu la hotel, aşa că sunt în regulă”, a spus Răducanu, la finalul partidei cu Cîrstea.

Emma Raducanu s-a născut de fapt în Toronto, în 2002. Mama sa este de origine cineză, iar tatăl este român.

Familia Raducanu s-a mutat în Anglia atunci când Emma avea doi ani.

Deși trăiește în Londra, spune că are amintiri plăcute din vizitele făcute bunicii din partea tatălui, în România. ”Bunica mea, Mamiya, încă locuiește în centrul Bucureștiului și îmi place cum gătește”, mărturisește Emma Raducanu.