• Home
  • Sport
  • Mama președintelui federației spaniole de fotbal, aflată de două zile în greva foamei, a fost transportată la spital 

Mama președintelui federației spaniole de fotbal, aflată de două zile în greva foamei, a fost transportată la spital 

Mama președintelui federației spaniole de fotbal, aflată de două zile în greva foamei, a fost transportată la spital 

Mult mai interesată decât de finala Mondialului de fotbal feminin, câștigată de Spania, lumea întreagă urmărește cu sufletul la gură scandalul declanșat de sărutul pe care președintele federației spaniole, Luis Rubiales, l-a depus pe buzele căpitanului echipei, Jenni Hermoso.

În mod de-a dreptul ipocrit, după ce inițial Hermoso a pus gestul pe seama euforiei momentului, nepărând deloc indignată, ulterior, pe măsură de iritabilitatea și mirosul unor grupuri de presiune de pe rețelele sociale au definit întâmplarea ca o manifestare sexistă, fotbalista a început să intre în rolul victimei și să ceară la rândul ei o investigație amănunțită a lui Rubiales.

Mai mult, media spaniolă a publicat imagini din autocarul echipei în care Hermoso este amuzată de întâmplare, defilând printre colegele sale afișând un alt sărut celebru, cel dintre  Iker Casillas și jurnalista Sara Carbonero, întâmplat atunci când reprezentativa masculină de fotbal a Spaniei devenea campioană mondială.

Toată această poveste demonstrează puterea de-a dreptul înfiorătoare a rețelelor de socializare de a manipula și de-a crea un mare scandal dintr-o întâmplare aproape banală.

Luis Rubiales a fost suspendat de la ”toate activitățile legate de fotbal la nivel național și internațional” pe o perioadă inițială de 90 de zile, decizie a Comitetului Disciplinar FIFA. Incidentul a dus la refuzul echipei feminine a Spaniei de a mai juca meciuri până la schimbarea conducerii federaţiei. Jucătoarele au făcut o declarație comună după ce Rubiales a refuzat să demisioneze, acuzând ”feminism fals” şi un ”asasinat social” al său.

În sprijinul fiului său și ca un protest față de tratamentul la care a fost supus, Angeles Bejar, mama președintelul federației spaniole, s-a încuiat într-o biserică din Motril, oraşul său natal din sudul Spaniei, iar de două zile a intrat în greva foamei.

Conform Reuters, miercuri seara, Angeles Bejar a fost transportată la un spital local, după ce s-a simțit obosită și stresată. Anunțul a fost făcut de un preot, părintele Antonio, care nu a oferit și alte detalii.