US Open. Vis spulberat pentru Djokovici... S-a aşezat pe scaun şi a plâns în hohote - video

13 Sep 2021 | scris de Adriana Surugiu

Dacă ar fi triumfat la US Open, Djokovici ar fi realizat Grand Slam-ul calendaristic, cucerind toate trofeele majore în acelaşi an. Şi ar fi ajuns la 21 de titluri Grand Slam, rămânând singur în fruntea ierarhiei all-time în care acum împarte locul 1 cu Federer şi cu Nadal.

US Open. Vis spulberat pentru Djokovici... S-a aşezat pe scaun şi a plâns în hohote - video

Dar Nole  Djokovici a pierdut duelul cu Daniil Medvedev de o manieră incredibilă, în minimum de seturi, scor 4-6, 4-6, 4-6, în doar două ore şi 17 minute!

Deşi a fost susţinut frenetic de public, Djokovici a ratat întâlnirea cu istoria. Iar în setul al treilea, la 5-4 pentru Medvedev, când a realizat că e la un game de înfrângere şi că totul e pierdut, s-a aşezat pe scaunul de lângă teren şi, pur şi simplu, a izbucnit în plâns, imaginile făcând înconjurul lumii, în noaptea de duminică spre luni.

“Aş vrea să spun că deşi n-am câştigat meciul, inima îmi este plină de bucurie şi sunt cel mai fericit om în viaţă pentru că voi m-aţi făcut să mă simt foarte special. Mi-aţi atins sufletul. Nu m-am simţit niciodată astfel la New York. Vă iubesc”, a spus Djokovici la finalul partidei.

Sârbul l-a lăudat pe câştigătorul turneului: “Ai făcut un turneu extraordinar. Dacă în acest moment cineva merită un titlu de grand slam, acela eşti tu”.