• Home
  • Sport
  • O petiţie care cere rejucarea meciului Franţa – Elveţia, disputat pe Arena Naţională, a strâns peste 200.000 de semnături

O petiţie care cere rejucarea meciului Franţa – Elveţia, disputat pe Arena Naţională, a strâns peste 200.000 de semnături

O petiţie care cere rejucarea meciului Franţa – Elveţia din optimile de finală ale Euro-2020 a strâns peste 215.000 de semnături până în prezent, informează lesoir.be.

”Portarul Sommer nu era pe linia porţii când Mbappé a executat lovitura de departajare", acesta este motivul neregulamentar găsit de un suporter, Pierre, care s-a angajat în demersul ambiţios de a obţine rejucarea meciului dintre Franţa şi Elveţia.

Până joi după-amizaă, alți peste 215.000 de suporteri semnaseră inițiațiva lui Pierre.

Campioana mondială Franţa a fost eliminată, luni, în optimile de finală ale Euro-2020, după ce a fost învinsă, pe Arena Naţională, la loviturile de departajare, de selecţionata Elveţiei, scor 5-4, în optimile competiţiei.

La finalul celor 90 de minute de joc şi a prelungirilor, scorul a fost egal, 3-3.
Pentru Franţa au marcat Karim Benzema '57, '59 şi Paul Pogba '75, iar pentru Elveţia au punctat Haris Seferovic '15 şi '81 şi Mario Gavranovic '90.

În minutul 55, elveţianul Ricardo Rodriguez a ratat un penalti.

Elveţienii au avut un gol anulat pe motiv de ofsaid în minutul 84.

La loviturile de departajare pentru Franţa au transformat Pogba, Giroud, Thuram, Kimpembe, iar Mbappe a ratat.

Pentru Elveţia au transformat Gavranovic, Schar, Akanji, Vargas, Mehmedi.

"E foarte greu să trecem peste. Tristețea este imensă după această eliminare. Nu ne-am atins scopul. 

Îmi pare rau pentru penalty. Am vrut să-mi ajut echipa, dar am dat greș. Va fi foarte greu să dorm. Din păcate, în acest sport pe care îl iubesc sunt atât de multe suișuri și coborâșuri.

Știu ca fanii sunt dezamăgiți, dar aș vrea să le mulțumesc pentru sprijin și pentru că au crezut mereu în noi. Cel mai important e că vom reveni mai puternici. Felicitari și mult noroc Elveției", a scris Mbappe, după partidă.