• Home
  • Sport
  • Piers Morgan comentează abandonul Emmei Raducanu, de la Wimbledon: «Nu este «curaj», ci o rușine!»

Piers Morgan comentează abandonul Emmei Raducanu, de la Wimbledon: «Nu este «curaj», ci o rușine!»

Emma Răducanu, jucătoarea cu tată român și mamă chinezoaică, s-a retras în meciul cu Ajla Tomljanovic din optimile de finală de la Wimbledon, la scorul de 6-4, 3-0 în favoarea australiencei. 

Britanica în vârstă de 18 ani, locul 338 WTA, a cerut intervenția medicului, din cauza unor probleme de respirație. A urmat o pauză medicală la vestiar, apoi Răducanu nu a mai revenit pe teren.

Ulterior, oficialii de la Wimbledon au anunțat că Emma Răducanu nu va veni nici la conferința de presă de după meci.

La finalul partidei, fostul mare jucător de tenis John McEnroe, de trei ori campion la Wimbledon, a comentat decizia Emmei și a fost de părere că ea s-a retras doar pentru că era în dezavantaj.

”E păcat. Regret ce s-a întâmplat, dar pare că a fost prea mult pentru ea, ceea ce e de înțeles. Situația te face să te gândești la băieții și fetele care sunt în circuit de atât de mult timp, te întrebi cum se descurcă. 

Să sperăm că Emma va învăța din această experiență. Poate că nu-i rău că acest lucru i s-a întâmplat chiar acum, când are 18 ani. Și eu am jucat acest turneu la 18 ani și, într-un fel, eram fericit că am pierdut, asta mi-a permis să înțeleg ce mi-ar trebui ca să reușesc. 

Să o lăsăm să ia o gură serioasă de aer, poate va mai primi unele wild-card-uri”, a spus McEnroe, conform The Guardian.  

Comentariile lui McEnroe au fost taxate de fani pe Twitter, dar și de câțiva cunoscuți jurnaliști.

Piers Morgan, jurnalist și vedetă TV în Marea Britanie, a ținut să comenteze la rândului său situația, luându-i apărarea lui McEnroe și criticând la rândul său gestul Emmei Raducanu.

”McEnroe a spus adevărul. Domnișoara Răducanu este o jucătoare talentată, dar nu a putut rezista presiunii și a renunțat când pierdea grav. Nu este «curaj», ci o rușine.

Dacă aș fi în locul ei, le-aș spune fanilor să nu-l mai critice pe McEnroe. I-aș cere sfatul pentru a deveni mai puternică și a deveni o campioană.

Puterea mentală trebuie învățată încă din școală. Asta ar fi mai ușor de făcut, dacă mai multe persoane publice nu s-ar mai victimiza”, a scris Piers Morgan pe Twitter.

Opinia lui Piers Morgan a fost imediat combătută de Andy Murray. ”Cred că este o abordare foarte dură a situației, Piers”, a scris Murray, apărând-o pe Emma Răducanu.

Ulteriot, fostul mare fotbalist englez Gary Lineker l-a ironizat pe prezentatorul britanic.

”Ce a pățit Emma poate păți oricare dintre noi, indiferent dacă are sau nu o posibilă accidentare”, a postat fostul fotbalist pe Twitter, cu un printscreen cu Piers Morgan.

Aluzia este la o emisiune TV pe care Morgan a părăsit-o în mijlocul difuzării, din cauza unor diferențe de opinie cu moderatorul pe seama subiectului familiei formate de Prințul Harry și Megan Markle.