• Home
  • Sport
  • Prezentator britanic despre Emma Răducanu: «Dacă joci într-o finală de tenis, ești britanică, dacă ești chelneriţă, eşti româncă»

Prezentator britanic despre Emma Răducanu: «Dacă joci într-o finală de tenis, ești britanică, dacă ești chelneriţă, eşti româncă»

Cea mai neașteptată finală a unui turneu de Grand Slam are loc în această noapte, de la ora 23 (ora României- N.R.), la US Open, între Emma Răducanu, 18 ani și Leylah Fernandez, 19 ani.

După cum era previzibil, deși e născută într-o familie mixtă, tatăl român, mama chinezoaică, stabilită la Londra, după ce a venit din Canada, Emma Răducanu a încâlzit speranțele britanicilor de a se mândri cu o câștigătoare de Mare Șlem.

La fel de adevărat că și mulți dintre români o consideră pe Emma o reprezentantă a lor…

Prezentatorul britanic de televiziune Adil Ray a stârnit mai multe reacții acide după ce a postat, vineri, un mesaj pe Twitter cu referire la Emma Răducanu.

“Dacă joci într-o finală de tenis eşti britanică, dacă lucrezi în construcţii /eşti curier/chelneriţă etc. eşti româncă”, a scris Ray, prezentatorul Good Morning Britain la ITV.

Mesajul a atras sute de reacții din partea utilizatorilor platformei.

“Ca de obicei, domnul Ray încearcă din nou să stârnească o discuţie despre rasă unde nu există aşa ceva”, a notat unul dintre ei.

“Absurd. Sugeraţi că Răducanu nu este britanică? Sau că românii care muncesc în UK nu sunt români?”, a comentat altă persoană.

Alt utilizator a scris că astfel de generalizări s-au mai folosit de-a lungul anilor în cazul unor vedete din spor.

“Îmi aminteşte de gluma folosită de un stand-up comedian despre Zinedine Zidane. Când înscrie/câştigă: Este francez, este campionul nostru. Când greşeşte: Nu, el nu este francez ca noi. Este din Algeria”, a notat acesta.