Sorana Cîrstea s-a retras de la Jocurile Olimpice, din cauza unei accidentări, dar participă la un turneu care începe luni

15 Iul 2021 | scris de Ioana Sorescu

Sorana Cîrstea a renunțat să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, motivând că e chinuită de o accidentare. Totuși, sportiva e așteptată să participe la turneul WTA de la Palermo, care se dispută între 19 și 25 iulie...

Sorana Cîrstea s-a retras de la Jocurile Olimpice, din cauza unei accidentări, dar participă la un turneu care începe luni

”Ar fi fost o onoare să îmi reprezint țara la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă din păcate nu pot face acest lucru din cauza rupturii musculare suferite în urmă cu cu câteva săptămâni.

Pentru mine urmează cel puțin o lună de pauză competițională și în acest moment al carierei mele prioritară este sănătatea. 

Am refuzat constant orice ajutor financiar din partea Federației și Comitetului Olimpic!!! Dacă aș fi putut să joc aș fi făcut-o din patriotism, cum am făcut deja la Olimpiadele de la Beijing și Londra”, a spus Sorana. Cîrstea.

Cu toată această explicație, absența Soranei de la Tokyo naște în continuare discuții aprinse în spațiul public. 

Și asta pentru că jucătoarea cu rezultate remarcabile în 2021 e așteptată să participe la Palermo, un turneu pe zgură care va avea loc începând de săptămâna viitoare și unde ar trebui să fie favorită principală.

Oliviero Palma, directorul turneului de la Palermo, a confirmat prezența Soranei Cîrstea la competiția unde vor mai evolua nume precum Danielle Collins, Liudmila Samsonova, Jil Teichmann, Shuai Shang sau Patricia Țig.